NOMINERT: Othilia på Grand Hotel Oslo er nominert til to priser under helgens Bartenders Choice Awards i København 10.-12. mars.

Oslo-baren kan vinne priser under Bartenders Choice Awards

Othilia bar i Oslo er nominert i to kategorier.

Publisert Sist oppdatert

Når Bartenders Choice Awards (BCA) går av stabelen i København denne helgen er Othilia på Grand Hotel Oslo nominert til beste nye bar, og for beste cocktailmeny, heter det i en pressemelding fra Anora.

LES OGSÅ: Bjørn Rune Gjelsten med storinvestering på Hafjell

– Vi har lagt mye hardt arbeid i å utvikle det nye konseptet for Othilia, og klart å utvikle det til et nivå som gjør at mange opplever det som en nyåpning. At innsatsen anerkjennes, er utrolig stas og vi er veldig takknemlige for nominasjonen, forteller den erfarne bartenderen Marek Novak hos Othilia bar.

Ti ulike drinker

I utviklingen av menyen ble det gjort grundige undersøkelser om hotellets nesten 150 år lange historie. Det var som å grave i en skattekiste.

POPULÆR: North Pole er en isblå og klar drink inspirert av Roald Amundsen.

– Historien består av så mange spennende, storslåtte øyeblikk med en rekke kjente skikkelser blant de besøkende. Vi bestemte oss for å gjenfortelle øyeblikkene gjennom cocktailene våre og landet på ti forskjellige «grand moments», representert gjennom signaturcocktailene, forteller Novak.

LES OGSÅ: Dalen Hotel må bruke millioner på vedlikehold

Drinkene vekker stor oppmerksomhet blant gjestene på hotellet.

– Tradisjonelt sett har mange kommet til Grand Hotel Oslo for et glass vin eller champagne. Når de ser signaturcocktailene våre, spør de "hva er drinken der borte?" og bestemmer deg for å prøve en de også. Menyen vår er laget slik at alle kan finne sin favoritt!

Den populære kompassdrinken

En av drinkene som vekker oppsikt er North Pole, en isblå, klar drink inspirert av Roald Amundsen som feiret på Grand Hotel Oslo etter hjemkomsten fra sin nordpolekspedisjon.

ERFAREN: Bartender Marek Novak hos Othilia bar i Oslo mener nordmenns drikkevaner har endret seg.

– Fordi Amundsen lette etter Nordpolen med kompass inneholder cocktailen et spiselig kompass i en stor isbit. Kompasset snurrer i glasset når du tar en slurk og oppfører seg som om du selv er på søken etter Nordpolen. Cocktailen henter inspirasjon fra en klassisk Dirty Martini, og er veldig populær blant våre gjester som liker noen smaksrike og fyldige cocktailer. Skagerrak Gin spiller en viktig rolle her, og vi valgte den spesifikt på grunn av de velsmakende egenskapene fra botaniske ingredienser og tang. Den passer perfekt til en velsmakende cocktail i martini-stil, sier Novak.

Endring i drikkevaner

Skagerrak Gin er en norskprodusert, aromatisk og balansert kvalitets-gin som har vunnet flere priser de siste årene.

LES OGSÅ: Gabelshus renovert for millioner

Den anerkjente bartenderen har jobbet lenge i barbransjen, og kom til Norge fra London for fire år siden. På disse årene synes han å merke en forskjell i den norske drikkekulturen.

– Den norske drikkeganen har blitt stadig mer delikat, og mange søker barer som tilbyr noe unikt og spesielt. Oslo har et rikt utvalg av serveringssteder, og bordservering er et must for mange. Det handler mer om å skape en hyggelig opplevelse og minner fra en fin kveld enn et større inntak. Jeg tror dette med kvalitet over kvantitet er en trend som vil forsterkes i tiden som kommer, sier Novak.

Powered by Labrador CMS