FULL BÅT: Riesling og krabbe trekker "fulle hus".

Riesling på krabbegir

I helgen var det duket for et av årets store bransje-høydepunkter, «Crab a Riesling». Noen vant, men alle koste seg.

Publisert

Bare så det er klokkeklart: Tittelen på denne saken er ikke en sannhet, for salget går så det dundrer. 

Vinimportørene har i flere år trykket den til sitt bryst; den aromatiske druen Riesling. Det er det naturlig nok gode grunner til. Salgstallene er den viktigste. For de som fortærer disse gyllne dråpene, elsker den! Og kjenner man etter, er det mulig å dra kjensel på både blomster, sitrus, fersken, tropisk frukt og epler. Ja, selv smaken av petroleum kan stundom merkes.

Når så Tysk vininformasjon fyller Oslofjordens største seilskute, flotte «Lady Mack» fra 1944, med 15 importører, 66 ulike flasker Riesling og 210 bransjefolk, er graden av lykken høy. Til disse vinene, vel balanserte med sødme, fruktighet og syre, serveres saftige og smakfulle krabber fra Hitra, og lykken er fullkommen.

Perfekt harmoni

Vi, noen skribenter og bransjefolket, fikk smake viner fra store og små kvalitetsvinhus, kjente og ukjente. Kabinett, Spätlese, Auslese er noen av vinens klassifikasjoner, og vi fikk teste alle, fra de tørreste til de skikkelig søte. De søteste rangeres som noen av verdens beste lagringsviner. Naturviner var selvfølgelig også representert.

Da Rieslingen traff krabben, dette skalldyret som vil ha mye sødme, var smakene perfekte. Men Riesling kan med fordel også nytes til andre fiske- og skalldyrsretter, gjerne retter med litt krydret sting. Og til asiatisk mat er den tilnærmet uovertruffen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

 

Denne vant

VINNER: Weingut Nik Weis St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben Riesling 2016 ble kåret til best til krabbe.

Vinneren av «Beste Riesling til krabbe» ble »Weingut Nik Weis St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben Riesling 2016», Mosel. En fortreffelig vinner, i våre øyne.

Powered by Labrador CMS