I VANNKANTEN: Håholmen Landskapshotell ligger i sjøkanten ved Håholmen. Hotellkjeden regner med at hotellet tidligst kan stå ferdig i 2025.

Bygger hotell ved Atlanterhavsvegen

Håholmen Landskapshotell får 125 rom.

Publisert Sist oppdatert

Hotellkjeden Classic Norway Hotels vil bygge et spektakulært landskapshotell i sjøkanten ved den legendariske Håholmen. Hotellet skal ligge i et område som regnes som et av de vakreste og samtidig værharde områdene i Norge. Hotellkjeden starter reguleringsarbeidet for Håholmen Landskapshotell i disse dager, og forventer å bruke halvannet år på byggingen når planene er godkjent. Hotellet kan tidligst stå ferdig i 2025, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden.

Hotell i landskapet

Hotellet blir unikt i norsk målestokk og skal etter planen få rundt 75 rom. Det skal bygges på den landfaste Geitøya som er en del av den nasjonale turistvegen og hotellet får navnet Håholmen Landskapshotell.

Classic Norway Hotels

  • Er en hotellkjeden bestående av 23 hoteller og rorbuer i Norge.
  • Kjeden ble etablert i 2003, og har kontor i Oslo og Molde.
  • Administrerende direktør er Stephen Meinich-Bache (fra 2020).

– I dette flotte området har generasjoner av mennesker skapt en historie i flere hundre år. Vår oppgave er å ta vare på historien og området til de som kommer etter oss, samtidig som vi skaper nye historier og magiske øyeblikk. Derfor har vi knyttet til oss arkitektkontoret Reiulf Ramstad Arkitekter. De har lang erfaring med bærekraftarkitektur, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

UNIKT: Det blir fantastisk utsikt fra hotellrommet.

Hotellprosjektet blir i seg selv en attraksjon og skal tilpasses landskapet og ikke motsatt.

Landskapshotellet skal bestå av et hovedbygg med rundt 30 rom samt en større restaurant. I tillegg kommer 15 landskapshytter som plasseres skånsomt ute i landskapet på Geitøya. Dette vil gi det nye hotellet en kapasitet på til sammen rundt 45 rom.

Helårshotellet

Landskapshotellet skal forsterke Håholmen slik at det hele blir en helårsdestinasjon med til sammen 125 rom. Dermed får regionen en rekke nye helårsarbeidsplasser.

Det særegne hotellet skal bygges i trematerialer og stå på peler slik at det ved eventuelt fremtidig behov kan demonteres og fjernes uten å etterlate seg sår og spor i naturen.

Classic Norway Hotels, som allerede har 23 hotell og rorbuanlegg i Norge, ønsker å utvikle Atlanterhavsregionen uten å påføre naturen ubotelig slitasje.

EGEN ØY: Hotellet og landkapshyttene skal bygges på den landfaste Geitøya som er en del av den nasjonale turistvegen.

– Nå skal vi bygge et «Håholmen på land», sier Classic Norway-eier Erik Berg, som forteller at Classic Norway Hotels også ønsker å bygge en svevesti rundt Geitøya.

På denne måten skal besøkende se området i et 360-gradersperspektiv fra vannkanten på en trygg måte og uten å sette spor i den sårbare kystnaturen. En tilsvarende svevesti finnes i dag på naboøya Eldhusøya.

Powered by Labrador CMS