Fortsetter veksten i Sverige

First Hotels har signert velrennomert hotell i Eskilstuna.

Publisert

First Hotel City Eskilstuna er byens eldste hotell og åpnet dørene for første gang i 1898. Bygningen ble tegnet av Valfrid Karlsson, samme arkitekt som blant annet står bak operaen og riksdagshuset i Stockholm.

– Dette er et hotell med sjel. Ikke bare har det vært sammenhengende hotelldrift her i nesten 120 år og med samme eierfamilie de siste 72 årene, det er også en del av Eskilstunas historie, sier Daniel Atteroth, direktør for forretningsutvikling i First Hotels.

Atteroth legger ikke skjul på at dette er en viktig signering for First Hotels:

– Eskilstuna er en destinasjon vi har ønsket å etablere oss over lenger tid. Også våre kunder har etterspurt destinasjonen; feriereisende så vel som forretningsreisende, forteller han.

Synlighet og distribusjon

Carina Sars er administrerende direktør for hotellet som hennes grandtante kjøpte i 1945.

– Det å slutte oss til en hotellkjede, har vært en stor beslutning å ta. Vi hadde flere kjeder å velge mellom, men endte til slutt på First Hotels blant annet grunnet effektivt salgs- og markedsføringsapparat samt godt innarbeidet loyalty-program, sier Sars.

First Hotel City Eskilstuna ligger sentralt i Eskilstuna, vis a vis sentralstasjonen og kun en kort spasertur til hovedgaten. Værelsene er romslige og mange har kakkelovn, lysekroner eller balkong. Hotellet har generelt svært gode gjesteanmeldelser på sosiale medier og står sterkt blant forretningsreisende.

– Eskilstuna var tidligere en industriby. Fortsatt holder store bedrifter til her og den desidert største delen av vår omsetning er fra forretningsreisende. Men med First Hotels på laget, tror jeg på langt bedre belegg også i helgene, sier Sars.

Attraktivt område

Eskilstuna er Sveriges 15. største by og ligger kun en drøy times tog- og biltur fra Stockholm. 

– Det er ingen tvil om at vi ser et større press på byene som ligger innen halvannen times biltur unna Stockholm. Nylig fikk vi to nye hoteller i Södertälje og vi forsterker oss ytterligere i Stockholmsområdet med denne signeringen, sier Atteroth.

First Hotel City Eskilstuna blir tilgjengelig på First Hotels hjemmeside i løpet av måneden.

Fakta: First Hotel City Eskilstuna

Oppført: 1898

Beliggenhet: Midt i Eskilstuna sentrum, og kun to kilometer unna Parken Zoo

Fasiliteter: Gratis kveldsmåltid, sykkelutleie, treningsrom og badstue

Eiere: Familien Sars har eid hotellet i tre generasjoner

Powered by Labrador CMS