Dette kostet Asko-brannen

Dette kostet Asko-brannen

Regningen for brannen i Askos lager i Vestby kommer til å havne rundt 200 millioner kroner.

Fredag 7. april startet det å brenne i en truck på Askos lager i Vestby. Brannen spredte seg til fryselageret til grossisten. Brannen virket først å være under kontroll, men blusset så opp igjen tirsdag uken etter.

Brannen ble komplisert av risikoen i forbindelse med ammoniakk fra fryselageret og de 2.588 solcellene på taket til lageret, som er Norges største.

9000 m2 brant

Foto: Politiet.
Foto: Politiet.

Fryselageret må rives og det er ventet at det vil koste rundt 100 millioner kroner og ta åtte måneder å bygge deg opp igjen. I tillegg har Asko tapt varer for rundt 100 millioner kroner. Til sammen gikk rundt 9000 m2 opp i røyk

Dette var varer som var klare til å leveres til Kiwi-, Meny-, Spar og Joker-butikker rett før påske.

Nå jobber Asko på spreng for at kundene skal merke så lite som mulig til følgene av brannen i ukene fremover, forteller styreleder i Asko, Torbjørn Johannson til Dagens Næringsliv.

– Utfordringen nå er å komme i mål til alle de røde dagene i mai og håndtere den store grillsesongen, sier Asko-styrelederen, som roser de ansatte for stå på-viljen i den ekstraordinære situasjonen, sier Johannson, til avisen.

Enkelte forsinkelser

Det har vært enkelte forsinkelser i leveringen til storhusholdningsmarkedet denne uken, som følge av brannen. Asko Øst tar ellers unna mye av leveringsproblemene gjennom hjelp fra de andre regionale Asko-selskapene.

Ingen ansatte ved Asko-lageret i Vestby er permittert i forbindelse med storbrannen. Rundt 40 ansatte flyttes til andre lagre på Sør- og Østlandet.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen