STOLT OG GLAD: Barsjef på Himkok, Maros Dzurus, gjennomførte storstilt feiring på ettårsdagen til den kjente Oslo-baren i starten av juni.

Samlet verdenskjente bartendere i Oslo

Unikt møte på Himkok. 

Publisert Sist oppdatert

Det vakte stort engasjement da fire av de best rangerte barene i verden disket opp med spesialkomponerte drinker på Himkok i Oslo.

Maros Dzurus, barsjef på Himkok, var svært glad over å få besøk av de internasjonale barkollegaene, i anledning den anerkjente Oslo-barens åtteårsfeiring.

– Å være vertskap for en så dyktig gjeng med internasjonale barkolleger på Himkok til vårt 8-årsjubileum var virkelig en utrolig opplevelse. Det var en fryd å se kreativiteten og lidenskapen deres for cocktails, og det var en fornøyelse å se dem samarbeide med teamet vårt for å skape uforglemmelige opplevelser for gjestene våre. Arrangementet viste frem det imponerende potensialet til den skandinaviske barbransjen, og jeg er umåtelig stolt over å ha vært en del av det, sier Dzurus.

Australia og Italia

Anora fikk i samarbeid med sine partnere Sazerac og Illva Saronno mulighet til å hente inn fire av verdens beste barer, flere av dem med plasseringer fra verdens topp 50-liste til i forbindelse med feiringen av barens 8- årsjubileum i Oslo 4.-5. juni. Det ble en uforglemmelig opplevelse for cocktailentusiaster. 

Himkok som er rangert som nummer 43 på samme liste, overlot roret til internasjonale bartendere og skapte unike pop-up barer for anledningen, heter det i en pressemelding fra Anora.

LES OGSÅ: Nå vil alle ha denne drinken

– Det var helt rått å få mulighet til å samle bartendere fra verdenskjente barer som serverer fantastiske cocktails, og en ære å fortsette samarbeidet vårt med Himkok. Vi deler lidenskap for faget og det har vært en stor glede å kunne gi publikum en opplevelse av de sjeldne, sier Tommy Jacobsen, merkevaresjef for Sazerac i Anora. 

POPULÆRT: Himkok har fått internasjonal anerkjennelse. Nylig samlet baren flere av verdens beste barer til

Himkok og Anora var vertskap for to barer fra Australia og to fra Italia, som på hver sin dag tok over baren og virkelig fikk demonstrert hvorfor de har fortjent plass på listen over verdens beste barer.

Følgende barer ble invitert til pop-up arrangementet:

  • Re er basert i Sydney, drevet av Matt Whiley. Baren er en pioner innen bærekraft, og har raskt blitt en snakkis for sine banebrytende ingredienser. Her blir blant annet matrester forvandlet til de mest fantastiske drinker.
  • BYRDI er en moderne australsk bar i Melbourne som henter inspirasjon fra omgivelsene og samarbeider med lokale småprodusenter. Grunnlegger Luke Whearty ansees som en progressiv innovatør på den internasjonale barscenen.
  • Freni e Frizioni er en «street cocktailbar» i Roma, som brakte den nord-italienske tradisjonen aperitivo til Roma. Grunnlegger Ricardo Rossi er også en innovatør som har stått for kontinuerlig utvikling av nye teknikker for å lage cocktails.
  • 1930 Cocktail Bar i Milano er en populær cocktailbar i 30-tallsstil. Baren har et bredt utvalg av egenutviklede cocktailer basert på kvalitetsingredienser og lokale råvarer. Grunnlegger Benjamin Cavagna startet med en lidenskap til whiskey og brennevin, som har utviklet seg til eget håndverk.

Fokus på bærekraft

Felles for disse barene er at de kombinerer kulturarv med innovasjon og bærekraft. Lang erfaring og brennende engasjement for faget er også en felles katalysator for suksess. I drinkene som ble servert av disse bartenderne ble det det blant annet brukt Buffalo Trace, Southern Comfort, Sazerac Rye, Eagle Rare, Engine gin, Tia Maria, Disaronno, og Busker.

– At flere av bartenderne bruker våre produkter er en stor anerkjennelse og et skikkelig kvalitetsstempel. Det har vært veldig gøy å se disse kunstnerne i arbeid, med nye, spennende kombinasjoner og teknikker, og fabelaktige cocktails som resultat, sier Rikke Berntsen, merkevaresjef for Illva Saronno i Anora.

– Jeg vil rette en hjertelig takk til hele Himkok-teamet for alltid å gjøre en utmerket jobb, bransjen for å gjøre denne festen minneverdig, de internasjonale gjestene for deres støtte, og alle leverandørene som bidro til å gjøre dette arrangementet til en suksess. En spesiell takk til Anora, Tommy Jacobsen, og Rikke Berntsen for deres fremragende bidrag til jubileumsfeiringen vår, sier Dzurus.

Powered by Labrador CMS