SJEKK DEN UTSIKTEN: Hotellet i Nesbyen ligger 1000 meter over havet, og med fantastisk utsikt ut over urørt natur.

Høyfjellshotellet åpner dørene igjen - med ny direktør

Ranten Hotell satser for fullt. 

Publisert Sist oppdatert

Ranten Hotell i Nesbyen i Hallingdal var stengt fra oktober i fjor til mai i år, men har nå åpnet dørene igjen. Hotellperlen ligger 1000 meter over havet (se bildekarusell av hotellet lenger ned i saken). 

NY DIREKTØR: Ann Rita Hovden har lang erfaring fra hotellbransjen. Nå er hun ansatt som ny direktør ved Randen Hotell i Nesbyen.

Hotellet eies av Nesfjellet Prosjektutvikling og er en del av varemerket Signature Collection by Best Western.

Store ambisjoner

Høyfjellshotellet har gjennomgått totalrenovering i 2022, og kaller seg nå boutiquehotell. Perlen ligger i naturskjønne omgivelser, og tilbyr 34 rom og store kurs- og konferansefasiliteter. Rundt hotellet tilbys alt fra fiske, langrenn og fjellturer. I nærheten ligger også helårsdestinasjonen, Nesfjellet, med blant annet alpint, golf og terrengsykling.

1. juli starter ny direktør: Ann Rita Hovden (52).  Hun kommer fra stillingen som salgssjef i BWH Hotels, og har også drevet Hordaheimen Hotell i Bergen i 25 år,

Målet er klart; det skal være et helårsåpent hotell:

– Vi satser friskt, og har allerede veldig mange bestillinger for i sommer og det kommer mange grupper fra tidlig høst. Vi skal arrangere flere kurs og eventer i tiden som kommer, og vi skal dra i gang flere temahelger. Julebord blir det også. Hotellet ligger fantastisk til, og det har et stort potensial - vi må bare gjøre hotellet kjent igjen. Nesbyen som destinasjon er et sterkt merkenavn, sier direktør Ann Rita Hovden til Hotellmagasinet. 

Blir pendler

I Myking er det rundt 2.500 hytter - og langt flere i Nesbyen.  

– Hyttefolket har tidligere vært veldig flinke til å bruke hotellet. Vi serverer i dag en a la carte-meny, men jeg har ambisjoner om å utvikle menyen. Vi har en veldig dyktig kjøkkensjef, så dette har jeg stor tro på. Vi har en fin uteplass og her ser jeg for meg at vi drar i gang grilling, sier en engasjert Hovden. 

Hun er i dag bosatt i Bergen med familien, men har fått seg leilighet i Nesbyen, og skal pendle. 

– Etter å ha jobbet innen salg, sist som salgssjef i Norge for kjeden som Ranten Hotell er en del av, har jeg lengtet tilbake til hotelldrift. Jeg vokste opp i turistbygda Geiranger, så reiseliv var et opplagt yrkesvalg for meg. Jeg er en enkel jente fra landet, og det er vel det som gjør Nesbyen, Nesfjellet og Ranten attraktive, sier Hovden.

Powered by Labrador CMS