NYTT: Et nyutviklet baderomskonsept skal sørge for raskere renovering og spare hotellnæringen for store summer.

– Kan bli en revolusjon

Med sitt nyutviklede baderomskonsept vil produsenten Amfi-Top halvere renoveringstiden av hotellbad og spare hotellnæringen for store summer.

Publisert

 

Amfi-Top, med nordmannen Svein Fürstenberg i spissen, har utviklet et helt nytt prefabrikert baderomsgulv i materialet Solid Surface til bruk for renovering av hotellbad.

DELIKAT: I tillegg til baderomsgulvene leveres Amfi-badene også med servanter og dusjhjørner i materialet Solid Surface, med herdet glass og integrert LED-belysning.

Gulvene kommer med ferdig innmontert sluk og gulvvarme fra fabrikk, de bygger mellom 30-100 millimeter og kan monteres direkte oppå eksisterende gulv. Ifølge nordmannen er det så mange fordeler med løsningen at han ikke er redd for å bruke ordet revolusjon.

– Vi tror dette kan bli en revolusjon innen renovering av hoteller. Med det nye gulvet slipper man å hakke opp gammelt betonggulv, støpe og legge ny membran, varmekabler og sluk, noe som er både tidkrevende og omfattende arbeid. Normalt klarer man i snitt å renovere rundt ett bad om dagen. Hvis man stenger ned en hel etasje med 30 rom, sier det seg selv at det er store summer å spare på å bruke en metode som bortimot halverer renoveringstiden, sier daglig leder Svein Fürstenberg i Amfi-Top, som produserer baderomløsningen Amfi-bad fra sin fabrikk i Riga.

«En plug-and-play-løsning»

Metodene som brukes i dag for renovering av hotellbad er ifølge Fürstenberg den samme som er blitt brukt i de siste 50 år. Mellom 700 kilo og ett tonn med betongmasse og fliser må fjernes og bæres ut for hvert rom som renoveres. Deretter må det legges ny støp, membran, varmekabler og sluk, før fliser eller annet overflatemateriale kan legges på. Fürstenberg forteller at materialet Solid Surface gjør det mulig å prefabrikkere gulv på mål, med topp kvalitet og egenskaper til å erstatte de gamle metodene.

– Et prefabrikkert Amfi-gulv mellom to og fem kvadratmeter har en totalvekt på 80 – 200 kilo. Gulvene bygger 30 – 100 millimeter over eksisterende gulvnivå, avhengig av nedsenkning av sluket. Gulvet tilpasses så underlaget med justerbare «føtter» og dermed slipper man støp og avretting for å få et rett underlag. Det er rett og slett en løsning klar til bruk, som ikke hadde vært mulig å få til med noe annet materiale enn Solid Surface, sier Fürstenberg.

Gulvet er testet og godkjent i henhold til EU-krav til prefabrikkerte baderomsgulv og er godkjent i henhold til IMO sine flamme og røk krav.

ENKELT: Både selve monteringen og daglig renhold skal være enkelt med det nye konseptet.

Unike egenskaper

Solid Surface består av 70 prosent aluminiumtrihydrat og 30 prosent polymerer. Gjennom en støpeprosess fremstilles Amfi-gulvet med svært solide egenskaper.

Solid Surface materialet blir i dag brukt på flyplasser, restauranter, sykehus og offentlige toaletter over hele verden.

– Solid Surface har unike antiseptiske egenskaper. Det er et 100% lukket og homogent materiale, med andre ord likt tvers gjennom. Det er ingen stoffer eller kjemikalier som kan trekke gjennom overflaten og sette seg fast, og materialet tåler temperaturer på opptil 200 grader. Det har hardhet og egenskaper på linje med aluminium, forteller Fürstenberg.

Fugefritt

Gulvene til har heller ingen fuger eller skjøter som slites raskt. Dette er spesielt en fordel i dusj-sonene, som med tradisjonelle materialvalg er spesielt utsatt for slitasje. Amfi-gulvene er også ekstra fordelaktig med tanke på renhold.

– Vi vet at bad med fliser og fuger er spesielt utsatt for smuss og bakterieoppsamling, og det er generelt vanskelig å holde rent. Med Solid Surface sine egenskaper slipper man disse utfordringene, og rengjøringsarbeidet blir mye enklere. Materialet er mer slitesterkt, og det er mindre behov for vedlikehold, utdyper Fürstenberg.

Moderne design og utforming

Med mulighet til å skreddersy på mål, fritt fargevalg og et moderne uttrykk med silkematte overflater er Solid Surface-materialet ofte foretrukket blant arkitekter og designere. I tillegg til baderomsgulvene leveres Amfi-badene også med servanter og dusjhjørner i materialet Solid Surface, med herdet glass og integrert LED-belysning, samt heldekkende 3 mm tykke veggplater i GRP-materialet.

– Det bygges stadig nye hoteller i Norge, og hotellene må renoveres jevnlig. Vi både håper og tror at hotellnæringen vil se på Amfi-Top gulvet som en nyskapende renoveringsløsning, hvor de kan spare kostnader og se gode muligheter til fornyelse og hurtig modernisering av baderommene, avslutter han optimistisk.

Fakta:

Amfi-Top, siden 1989
Produsert i Riga, Latvia
Produsert i Solid Surface materialet
Veier fra 80 - 120 kg (fra 2 – 3 m2)
Spesialtilpasset på mål
Bygger fra 30-100 mm fra eksisterende gulv (avhengig av nedsenkning av sluket)
Godkjent i henhold til EU-krav for prefabrikkerte baderomsgulv og IMO flamme- og røykkrav
Europeisk patentbeskyttet

Powered by Labrador CMS