NYTT: Sprekenhus produkter blir å finne på rommene til Amerikalinjen.

Norsk stjerneskudd til Amerikalinjen

Ønsket om å dele gleden over arganoljens fantastiske egenskaper, ble starten på en velduftende reise. Åtte år senere er hud- og hårpleieserien Sprekenhus på full fart ut i verden – og inn på Amerikalinjen.

Publisert

De rene, naturlige kvalitetsproduktene med røtter i Lofoten, ingredienser fra Marokko og en gründer fra Oslo, blir å finne på alle rom når boutique-hotellet Amerikalinjen åpner 15. mars neste år. Det er det mange gode grunner til, ifølge hotelldirektør Wilhelm Hartwig.

– Vi vil være et raust vertskap som deler det beste Oslo har å by på. I Sprekenhus fant vi et lokalt brand som lager estetiske produkter av høy kvalitet. Historien, det stilrene designet og menneskene bak merket er alt vi har sett etter i en slik samarbeidspartner, sier Hartwig.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Inspirert av Lofoten

ENIGE: Direktør Wilhelm Hartwig og Alexander Eggum, mannen bak Sprekenhus har bestemt utvalget.

Alexander Eggum, mannen bak merket Sprekenhus, var kun 21 år og studerte økonomi i London da han oppdaget arganolje for pleie av hud og hår. Det ble begynnelsen på noe så sjeldent som en skjønnhetsserie fra Oslo.

Nå er kvalitetsmerket å finne hos utvalgte forretninger i Oslo, som Høyer, Gathering Objects og Yme, og nylig tegnet Sprekenhus avtale med den tyske nettgiganten Zalando. Men alle har startet et sted.

Parallelt med at den driftige gründer-spiren innledet et samarbeid med avanserte forsknings -og utviklingsmiljøer for å finne de rette formlene, jobbet han frem konseptet Sprekenhus. Og her var en av de viktigste inspirasjonskildene bestefarens enkle og sunne livsstil med masse frisk luft, fysisk aktivitet og nok søvn, på gården Sprekenhus i Lofoten.

NB: Saken fortsetter under bildet.

GRÜNDEREN: Alexander Eggum, mannen bak merket Sprekehus.

– En fantastisk mulighet

Den eksklusive arganoljen som alle Sprekenhus’ produkter inneholder, kommer fra Argan-trær i Marokko.

– Arganfrukten høstes og kaldpresses i Marokko. Berberkvinnene har brukt oljen til å beskytte hår og hud i røffe omgivelser gjennom generasjoner. Nå er produksjonen også blitt en viktig næring lokalt, forteller Eggum.

Han gleder seg til å dele opplevelsen av Sprekenhus med Amerikalinjens gjester.

 

– Det har vært en fornøyelse å møte en partner som legger så mye tanker og tid inn i konseptet sitt som Amerikalinjen. Samarbeidet gir oss en plattform vi ikke har hatt før, og en fantastisk mulighet til å la folk fra hele verden ikke bare se, men prøve produktene våre, sier han forventningsfullt.

Fakta om Amerikalinjen

Amerikalinjen åpner i mars 2019

Hotellet får 122 delikate rom og suiter

Hotelldirektør Wilhelm Hartwig

Opprinnelige bygge arkitekter er Andreas Bjercke og Georg Eliassen som sto ferdig i 1919

Arkitekt for ombyggingen av huset til hotell er Kritt Arkitekter

Finske Puroplan står for interiøret

Gårdeier: Sparebank 1 Forsikring

Operatør: Nordic Hotels & Resorts

Powered by Labrador CMS