KIMERUD: Ståle Johnsen har investert i et stort destillasjonsapparat i kobber.
KIMERUD: Ståle Johnsen har investert i et stort destillasjonsapparat i kobber.

Fra hobby til levebrød

Det som startet som en hobby for Ståle Johnsen i Kimerud har utviklet seg til et levebrød. Nå får han distribusjonshjelp av Altia.

Publisert

Fra 15. januar vil Altia Norge representere Kimerud destilleri med følgende produkter på det norske markedet: Kimerud Gin, Kimerud Wild Grade Gin og Håvaldsen Triple Cask Aquavit som alle har mottatt internasjonale utmerkelser, samt likøren Kimerud Raspberry Elixir. I tillegg lanseres nå Kimerud Hillside Aged Gin som er lagret på blant annet gamle sherryfat og franske eikefat som har inneholdt Håvaldsen akevitt.

Hobbyen utviklet seg

Det som startet som en hobby for Ståle Johnsen i Kimerud har nå utviklet seg til å bli et levebrød. Etter å ha jobbet med urtebrennevin på hobbybasis siden 2007, kjøpte han og familien idylliske Kimerud gård i Lier i 2013 for å kunne bygge et destilleri.

KIMERUD GÅRD: I låven til høyre foregår produksjonen.
KIMERUD GÅRD: I låven til høyre foregår produksjonen.


På Kimerud kunne familien selv begynne å dyrke mange av de urtene som brukes i produktene. Mye av kunnskapen om urter har Ståle fått fra sin svigerfar som har jobbet med urtebrennevin i flere tiår. I 2014 begynte Ståle å destillere Gin som senere har mottatt flere internasjonale utmerkelser og videre har det blitt produksjon av både bringebærlikør og akevitt på gården. For å kunne konsentrere seg mer om innovasjon og produksjon ønsker Ståle nå å inngå et samarbeid med en partner som kan bidra med større distribusjon og alt det praktiske.

SKÅL: Kimerud ved Ståle Johnsen og Altia ved Frode Hellmann har inngått en distribusjonsavtale.
SKÅL: Kimerud ved Ståle Johnsen og Altia ved Frode Hellmann har inngått en distribusjonsavtale.

– Grunnen til at jeg kontaktet Altia er at de har et kjent navn i bransjen og har distribusjon gjennom både Vinmonopolet og et landsdekkende salgsapparat for Horeca, sier gründer Ståle Johnsen i Kimerud.

– Altia er store i Norden og siden vi satser mye internasjonalt kan det være muligheter på sikt til å starte opp i flere land. Jeg fikk også et veldig godt førsteinntrykk etter vårt første møte, noe som bare ble forsterket etterhvert som jeg traff flere i Altia-teamet. Det ser ut til å være ett godt miljø med mange hyggelige mennesker og jeg gleder meg til å starte samarbeidet, fortsetter han.

Gjensidig glede

– Vi er glade for at Kimerud har valgt Altia som en samarbeidspartner for videre vekst, sier administrerende direktør i Altia, Frode Hellmann. – Ståle Johnsen i Kimerud har gjort en formidabel jobb så langt og vi synes det er verdifullt å kunne bidra til at en lokal produsent får større distribusjon og et erfarent team i ryggen. Produktene er et spennende tilskudd til vår portefølje og passer godt inn i vår strategi som blant annet omhandler nordisk innovasjon og drikkevarer med premium kvalitet, avslutter Hellmann.

Om Kimerud

PRODUKTENE: Dette er produktene som produseres ved Kimerud Gård.
PRODUKTENE: Dette er produktene som produseres ved Kimerud Gård.

Kimerud Gård som ligger på Tranby i Lier ble kjøpt av Ståle Johnsen og familien i 2013. På Kimerud produseres det nå gin, akevitt og bringebærlikør basert på nøye utvalgte urter og bær. De fleste urtene som finnes i Kimeruds produkter er økologisk dyrket på gården for å kunne kontrollere råvarene fra frø til ferdig plante.

NB: Saken fortsetter under bildet.


Kimerud Gin har fått flere utmerkelser og har imponert nasjoner som for eksempel Spania som har lange Gin-tradisjoner. I 2015 vant ginen gullmedalje (3 stjerner) i ITQI (International Taste and Quality Institute Brussel). I 2017 vant den gullmedalje i SFWSC (San Fransisco World Spririt Competition), samt dobbelgull i CWSC (China World Spirit Competition). I 2017 vant den også «Silver Outstanding» i IWSC (Interational World Spirit Competition) i London og ble beste Norske Gin.

Håvaldsen Triple Cask Aquavit er lagret i til sammen 9 måneder på Sherry-, Madeira- og Franske eikfat og vant i 2017 sølvmedalje i ISC (International Spirit Competition).

I disse dager lanseres også første Cask-Gin «KIMERUD Hillside Aged Gin» på Horeca. Den blir tilgjengelig i mars på polet. Det er en dobbelt cask Gin som har ligget på Sherryfat og Franske eikfat som har inneholdt Håvaldsen Akevitt. Dette gir en kompleks og spennende fatlagret gin med sødme fra sherryfat og en fin avslutning av fransk eik.

Kimerud leverer nå til 10 land i Europa + Singapore. I tillegg er både ginen og akevitten registrert i USA.

Om Altia

Altia er et ledende vin- og brennevinsselskap som tilbyr kvalitetsmerkevarer i de nordiske og baltiske landene. Altia produserer, markedsfører, selger, importerer og eksporterer alkoholholdige drikkevarer i disse markedsområdene. Altia har et bredt produksjons-, logistikk- og salgsapparat, noe som gir nærhet til lokale kunder, partnere og forbrukere.

I Norge har Altia datterselskapene Strøm, Bibendum, Best Buys, Premium Wines, Interbev og Altia Norway som alle har ulike fokusområder.

Powered by Labrador CMS