GÅR GODT: Økonomisk går det svært godt hos Quality Hotel Skifer i Oppdal. Nylig åpnet hotellet den tyske restauranten Alpenhaus Restaurant og Bar som har vært en knallsuksess så langt. Direktør Michael Thomson har vært på hotellet siden 2019.

Tysk restaurant fyller Hotel Skifer: – Vi har vært fullbooket siden åpning

Nysatsing gir resultater.

Publisert Sist oppdatert

Før pandemien kjøpte Quality Hotel Skifer i Oppdal en seksjon i kjelleren på tidligere Hotell Nord. Og 1. april åpnet Alpenhaus Restaurant og Bar. Konseptet har hentet inspirasjon for Tyskland og alpene – og her serveres det tysk mat og øl (se bildegalleri lenger ned på siden). I samme bygg ligger også et nytt aktivitetssenter.

– Vi har vært fullbooket siden åpning, og det har gått i ett. Mange er gjester ved hotellet, men også tilreisende og lokalbefolkningen. Dette er et nytt og kjært tilbud i Oppdal, sier hotelldirektør Michael Thomson (30), til Hotellmagasinet.

Tyske retter

På menyen står tyske «slagere» som gulasjsuppe, svineknoke, bratwurst, ulike schnitzel, sauerkraut og desserten flensburger for å nevne noe. Restauranten tilbyr fire forretter og ti hovedretter. Som ikke det var nok: I restauranten spilles det også alpeinspirert musikk.

Restauranten har plass til 120 personer inne og 40 på utendørsterrassen.

Quality Hotel Skifer:

Sted: Oppdal

Antall rom: 177

Direktør: Michael Thomson

Eiere: Buchardt og Kjell Inge Røkke

– Det er mange som skal ha en stor takk for at dette ble en realitet. Det har vært en egen prosjektgruppe som har jobbet fram detaljene, sier Thomson.

Quality Hotel Skifer sto klar til bruk i 2010, og bygget eies av Buchardt og Kjell Inge Røkke. Men hotellet driftes gjennom Oppdal Hotell drift AS som franchise. Hotellet har 177 rom.

30 år gamle Thomson er Oslo-gutt, og har jobbet som direktør siden oktober 2019, og er en av flere som har gått en god skole hos direktør Tarje Hellebust på Radisson Blu Plaza Hotel Oslo.

Blitt en helårsdestinasjon

Oppdal er kanskje mest kjent som en feiende flott vintersportdestinasjon – og ligger bare 12 mil fra Trondheim. I kommunen bor det rundt 7000 mennesker, og hotellet har 4000 hyttefolk som naboer.

IDYLL: Hotellet ligger rundt 600 meter over havet med fantastiske skimuligheter nesten rett ved hotellveggen. – Vi er blitt en helårsdestinasjon, sier direktør Thomson.

– Oppdal har etter hvert utviklet seg mer til å bli en helårsdestinasjon. Vi har mange turister fra blant annet Nederland, men også fra Østlandet, sier Thomson.

– Vi gjør det veldig bra. I 2021 oppnådde vi samme omsetning som rekordåret 2019 med en omsetning på 56 mill. I fjor 71,8 mill. Og vi tjener penger. Noe av overskuddet har vi brukt til blant annet Alpenhaus, nytt kjøkken og nye tv-er på rommene, legger han til.

Powered by Labrador CMS