Foto: Soeiendom.no
Foto: Soeiendom.no

Hakkasan-lillesøster til Norge

Etter måneder med planlegging og forberedelser åpner dørene til Ling Ling, søsterrestauranten til Hakkasan, endelig i Oslo. Restaurantnyheten overtar de gamle Onda-lokalene på Aker Brygge.

Publisert

Og det blir velkjente krefter i sving. Ling Ling Oslo åpnes nemlig i samarbeid med Fursetgruppen restaurant group. Dette er første gang Hakkasan Group etablerer seg i Skandinavia.

I tillegg til selve restauranten finnes det også en flott bar og en «hidden lounge», mens på sommeren vil det være utendørs servering og en takterasse med fantastisk utsikt.

«Ling Ling henter inspirasjon fra Izakaya, et konsept med utspring i Østen hvor det er like stort fokus på drikke som på maten. Det serveres mellomstore kantonesiske retter laget for å deles, og gjestene oppfordres til å oppdage og utforske maten på en annerledes måte. Ling Ling tar utgangspunkt i Hakkasans DNA og skaper en restaurantopplevelse som reflekterer de lokale omgivelsene, men med signaturelementer som gjestene kjenner fra Hakkasan», heter det i pressemeldingen.

Samme krav

Nick McCabe, President og COO av Hakkasan Group forklarer:

– Ling Ling ble utviklet for å oppsøke steder Hakkasan ikke kunne dra. Ling Ling er stolt av å tilfredsstille de samme krav til kvalitet når det gjelder mat og service som Hakkasan, men er mer leken og spiller på lokale omgivelser når det kommer til mat, cocktails, design og musikk.

Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen, tar over ordet:

– Vi er svært glade for å samarbeide med Hakkasan Group og Norwegian Property i åpningen av Hakkasans nyeste konsept, Ling Ling. Det har vært en glede å jobbe med likesinnede som deler de samme verdiene som oss selv. Teamet har gjennomgått omfattende opplæring i både London og Oslo, og nøkkelpersonell fra Hakkasan vil også være en del av teamet vårt når vi åpner. Det er veldig spennende å dele idéer, bli inspirert og samtidig få mulighet til å anvende norske råvarer på kjøkkenet.

Unikt

Tore Heldrup Rasmussen, kommersiell direktør i Norwegian Property ASA sier:

SIGNATURRETT: Hakkasans Supreme Dim Sum blir med til Oslo og Ling Ling.
SIGNATURRETT: Hakkasans Supreme Dim Sum blir med til Oslo og Ling Ling.

– Aker Brygge og Tingvalla med sin distinkte bygning er en av de flotteste lokasjonene i Oslo. Ling Ling er et unikt restaurantkonsept som virkelig passer og gir liv til dette unike bygget. Vi i Norwegian Property er veldig entusiastiske og ser fram til åpningen av dette verdensledende konsept på Aker Brygge.

Oslo-preg

Menyen på Ling Ling Oslo henter sin inspirasjon fra Hakkasans signaturretter, men har påvirkning fra det norske kjøkkenet, lokale produsenter og ikke minst norske råvarer. Mange av de mest kjente rettene som “Supreme dim sum tallerken” med blant annet hummer, norsk rødspette, norsk kongekrabbe og den velkjente “Crispy duck” finnes på menyen.

Ling Ling er kjent for sine innovative og velsmakende cocktails og vil tilby et spennende utvalg som er utviklet av det prisvinnende teamet i London. I tillegg til dette har det blitt laget hele åtte cocktails eksklusivt til Oslo, inkludert “Mara Dulsea” som inneholder norsk aquavit, rom, kumquats, eple, lime, tang og ingefær - en perfekt miks av norske infusjoner og kinesiske smaker. Det bankende hjertet i Ling Ling-opplevelsen er musikken. Hver uke fra torsdag til lørdag kveld og søndag ettermiddag vil lokale DJs bringe den pulserende lyden av Ling Ling til Oslo.

Norske Radius Design har i samarbeid med Hakkasans arkitekter designet lokalet og det er lagt opp til at gjestene skal få oppleve og utforske en spennende verden med visjoner, lyder og smaker. Lokalet består av unike rom som skal pirre sansene: restaurant med bar, takterrassen med vakker utsikt over Aker Brygge Marina, en “hidden lounge” og uteservering rett ved vannkanten.

Om Ling Ling

Ling Ling åpnet for første gang sommeren 2015 i Mykonos og deretter i Marrakech i høsten 2016. Ling Ling tar utgangspunkt i Hakkasans DNA og de lokale omgivelsene og skaper med dette en unik restaurantopplevelse med fokus på mat, drikke og musikk. Ling Ling er inspirert av det populære matkonseptet Izakaya med kantonesiske småretter og spennende cocktails.

Om Hakkasan

Hakkasan åpnet sin første restaurant på Hanway Place i London i 2001 og deretter i Mayfair i 2010. Siden det har de utvidet internasjonalt og har nå 11 restauranter i Nord-Amerika, Europa, De forente Arabiske Emirater og Asia. Hakkasan tilbyr en unik matopplevelse med kantonesisk mat, drikke og design i fokus.