SATSER: Adolfsen-brødrene har investert flere hundre millioner kroner i Stöten, som kun ligger fire mil fra Trysil. Det planlegges store investeringer i framtiden.

Hotelleiere bygger 49 leiligheter, restaurant, bar og skiutleie i Stöten

Adolfsen-brødrene fortsetter å bygge ut alpin-destinasjonen rett ved norskegrensen.

Publisert

For noen år tilbake kjøpte eierne av Norlandia Hotel Group, Kristian A. og Roger Adolfsen, store områder i Stöten i Sverige. Stöten ligger 2 mil fra Skistar Sälen og 4 mil fra Trysil.

Her er det ingen fastboende. Bare knallhard konkurranse. De to siste årene har Stöten blitt kåret til Sveriges beste skidestinasjon.

– Vi må gjøre det bedre enn konkurrentene for å lykkes med å lokke turister til Stöten. Så enkelt er det, sier adm.dir. i Stöten Salen AB, Johan Thorn, til Hotellmagasinet.

338 sengeplasser fordelt på 49 leiligheter

Adolfsen-brødrene har til nå investert enorme summer i den populære skidestinasjonen. Og sist ut er Stöten Ski Lodge Soltorget med 49 leiligheter som har alpinbakken som nærmeste nabo. Kostnadsrammen er på rundt 250 millioner kroner.

– Interiørmessig er dette rettet mer mot det engelske markedet. Vi har allerede fått inn mange bestillinger. Klarer vi ikke 90 prosent belegg fra desember til påske bør jeg finne meg en ny jobb. Vi tror så mye på dette produktet. Og selger for fullt, sier Thorn.

LODGE: Til høsten står Stöten Ski Lodge Soltorget klar til innflytting med blant annet 49 leiligheter, parkeringskjeller, restaurant, bar fordelt på 6500 m2.

Stöten Ski Lodge Soltorget er 6500 m2 og skal stå klart til høsten - og de første gjestene flytter inn i desember. Her blir det totalt 338 sengeplasser fordelt på 49 leiligheter i størrelse 46-110 m2. I tillegg parkeringskjeller med plass til 120 biler, restaurant og bar med henholdsvis 195 og 85 sengeplasser – og egen VIP bar-avdeling med plass til 14. Og stor skiutleie.

44-år gamle Thorn har studert turistmanagement i Sverige og New Zealand, og sitter i styret på Norefjell Ski & Spa, Norefjell Skisenter, Tanumstrand og Voss Resort.

200 prosent økning

Han har jobbet ti år i Stöten, og har vært med på den vanvittige utviklingen. Adolfsen-brødrene har bygget en destinasjon med ett formål: Skiturisme!

De eier 10 000 sengeplasser i området som også inkluderer hotell, og det er blant annet investert i snøprodusjonsanlegg, skiheiser, alpinbakker kafeer, restauranter,

Adm. dir. i Stöten Sälen AB, Johan Thorn.

Hit kommer tusenvis av svensker, dansker og engelskmenn for å stå ski i perioden november til april. Alpinanlegget har 23 heiser og 50 nedfarter. Og bare et kvarter unna ligger det en flyplass som ble bygget for får år siden hvor Stöten er med som medeier.

– Vi har hatt en økning på over 200 prosent de sju årene, og solgte sist sesong heiskort for 105 millioner kroner. Vi skal fortsette å utvikle Stöten og jeg utelukker ikke en dobling av dagens sengekapasitet i årene som kommer. Akkurat nå jobber vi med utviklingen av en gondol som etter planen skal stå klar om et par år og enda et leilighetsprosjekt. Investeringer er lønnsomt i lengden, forteller Thorn.

Powered by Labrador CMS