På fabrikken merker Diplom-Is virkelig trykket i mai.

Vi spiser 10,5 millioner småis rundt nasjonaldagen

Det selges aldri mer is enn i mai. Is-fabrikkene trapper opp produksjonen for å sikre iskrem til hele landet før 17. mai.

Mai markerer startskuddet for iskremens høysesong – og ingen måned får det til å gå mer unna i frysedisken enn denne.

Spesielt dagene før nasjonaldagen er det full fart, og 17. mai er uten tvil årets største iskremdag.

Nordmenn elsker is, og nasjonaldagen er intet unntak. I mai spiser nordmenn nærmere 10,5 millioner småis rundt nasjonaldagen, og da er ikke engang boksis medregnet.

Med nasjonaldagen rett rundt hjørnet og varmen som endelig melder sin ankomst, har Diplom-Is trappet opp innsatsen på fabrikken på Gjelleråsen utenfor Oslo. Målet er tydelig: Å sørge for at hele landet har godt fylte frysedisker i tide til folkefesten – og til den norske sommeren som venter.

Sørger for nok iskrem til folket

En som merker trykket faglig leder og prosjektleder Leif Harald Olsen ved fabrikken. Han har over 40 års erfaring fra Diplom-Is og har fulgt isens utvikling gjennom flere tiår.

– Her på Gjelleråsen setter vi nå inn ekstra ressurser i oppladningen til 17. mai, sier Leif Harald Olsen.

– Vi må sørge for at det er nok iskrem til folket – både på nasjonaldagen og gjennom sommeren. Med det varme været vi har hatt hittil i mai, går det unna store mengder is.

Leif Harald Olsen er faglig leder og prosjektleder ved fabrikken til Dimplom-Is.

Solgte over 820.000 Krone-is

– Iskrem er ekstremt væravhengig, og så snart sola titter frem og temperaturene stiger, skyter salget i været, sier Olsen.

I mai 2024 solgte Diplom-Is hele 828 314 Krone-is, ifølge interne salgstall – en økning på hele 200 prosent over forventet før 17. mai, mye takket være det fine været. 

Så langt i 2025 har Diplom-Is produsert 53 millioner iskrem – en økning på fem prosent fra 2024.

Powered by Labrador CMS