Smått og trivelig

Publisert Sist oppdatert


Rundt dette bordet samler Inger-Lise Olsen gjestene til frokost med hjemmebakt brød og høy trivselsfaktor.

– Vi hadde alltid huset fullt av gjester, og er vel litt mer enn normalt sosiale, så da var det i grunnen ikke mye å lure på, sier Inger-Lise Olsen. Sammen med ektemannen Geir Jensen driver hun etablissementet Kjerringrokk i Heddal utenfor Notodden. Enkelt, men eksklusivt på den måten at alle gjester skal føle seg mer enn hjemme og vel ivaretatt på alle vis. At de lykkes på den fronten, er gjesteboka et slående eksempel på. Den er full av hilsener fra overlykkelige besøkende fra inn- og utland, som ikke har opplevd maken til service og gjestfrihet.

– Det er ikke dårlig å få betalt for å ha besøk og servere god mat, sier Geir entusiastisk, og byr på jordbær og is på terrassen. Matglade har de alltid vært.

Gjestene blir selvsagt invitert inn på en kaffekopp og en prat, full termos før neste etappe på turen er også standard. Selv om termoskaffe slett ikke står oppført i prislista.

– Nei, såpass må de da få, smiler det gjestfrie paret.

Kapasiteten er på 17 sengeplasser. Det er utbygging på gang og 50 nye kvadratmeter skal bli to nye rom med omliggende herligheter som stue, store bad og garasje.

Lutter velvillighet

Drevet har de gjort i tre år, men hvordan te seg for å etablere ny virksomhet?

– Oppstarten gikk veldig greit, vi kontaktet kommunen for godkjenning og bevilling for å drive med service og servering. Videre måtte vi søke mattilsynet på grunn av frokost- og cateringserveringen. Fra kommunens side var det bare støtte å få, sier Inger-Lise. Overnattingstilbudet har også fått litt ekstra drahjelp fra den fronten. Det ligger en liten brosjyre på kommunens servicetorg.

– Dessuten anbefaler servicetorgdamene oss når det kommer turister innom som er i beit for et sted å bo. Tenker jeg skal invitere damene ut hit en tur, sier Inger-Lise lurt.

Lokalavisen Telen brukte også spalteplass på paret da de startet opp.

– Nesten litt pinlig, det, sier hun en smule beskjemmet.

Hyggelig

I hagen er det bygget terrasse, bålplass og trivelig grillhytte innredet med reinskinn. En vedfyrt badestamp innbyr til sosiale uteopplevelser som mer enn gjerne må benyttes av gjestene. Disse fasilitetene leier ekteparet også ut til andre enn overnattingsgjestene. Og da kan det vanke noen av hustes signaturretter som Pelles fiskesuppe (svenske som skjøttet egen interesse for fluidum bedre enn han skjøttet kone og barn, men suppe det kunne han!), Randis kyllingsuppe (villkvinnen over alle villkvinner, ei sterk samedame nordfra), spekemat med lokalprodusert fenalår, selvplukket tyttebær og hjemmebakt flatbrød (bakstejobben er det far og sønn som tar seg av).

Gjestene

– De som kommer er alle slags mennesker i alle aldre, sier ekteparet. Huset er alltid åpent, men det har aldri skjedd noe. Ved et par anledninger har de riktignok vært noe skeptiske.

For eksempel da et heavy metal band booket overnatting da de skulle delta på en musikkfestival.

– Du kan si vi møtte oss selv grundig i døra, for maken til hyggelige og ordentlige gutter…

Inger-Lise og Geir husker også godt de aller første gjestene, en fransk familie.

– Da var vi spente, men det gikk utrolig bra og vi hadde det fantastisk hyggelig. Eller gruppen på åtte tyske menn. De var så fornøyd at da de kom forbi året etterpå, stakk de like godt innom for å slå av en prat, avslutter Inger-Lise og Geir.

Thumbnail Image: