Sommer, sol, smil og stil

Publisert Sist oppdatert

En typisk sommerkveld på loungen på Lekter`n.

En tung satsning på uteservering her til lands, kan så absolutt være et sjansespill. Det er som kjent ikke alltid like ideelle forhold for opphold utendørs, men nød lærer som kjent nøgen quinde at spinde.

Restauranter med uteservering er mindre væravhengig enn tidligere, og dette kan vi faktisk takke røykeloven for. Da den ble innført, gikk en samlet bransje til innkjøp av parasoller, vindskjerming, lettvegger, pledd og varmelamper.

Stort i Mat & Drikke

Driverne av den største delen av serveringsstedene på Aker Brygge, Mat & Drikke as, har ansvaret for om lag 3500 sitteplasser der på brygga. Både inne og ute. De er den største restaurantdriveren på brygga og blant de største frittstående restaurantdriverne på landsbasis.

– Kundene blir mer bevisste og de forventer mer, inne er flyttet ut, og gjestene forventer den samme servicen ute som inne. De vil ha et bredt og variert utvalg og den samme menyen uavhengig av hvor de velger å sitte. På den rene uteserveringen Lekter`n, står faktisk matservering for 30 prosent av omsetningen, sier administrerende direktør Helene Skjenneberg.

Tilpasser serveringen

Som restauratør med ansvar for x antall sitteplasser ute, er det helt essensielt å være opptatt av været. Skinner solen, kommer gjestene. Da må alt være klart. Serveringen blir tilrettelagt slik at man flytter ting ut, nærmere gjesten.

– Når solen kommer må vi være parat. Vi har hotline til YR, smiler økonomidirektør Jørn G. Bertelsen. Tidligere abonnerte de på værfax fra meteorologisk institutt.

– Vårt mål er å kunne sette Oslo på kartet som en utelivsby, da må vi være aktive og ligge i forkant med nye trender. Inspirasjonen kommer fra nær sagt hele verden. Og forventningene til utelivsbransjen utvikler seg i takt med reiselysten, sier han.

Trendene

– Det går mer i behagelige møbler, vi har åpnet to utelounger på Lekter`n - faktisk de første i sitt salg i Skandinavia. Dette er et konsept som glir mer over i nattklubb, og på den måten utnytter vi døgnets timer bedre, forklarer Skjenneberg. Her går det i store puffer, dype sofaer med store puter. På kveldstid har loungen egen DJ.


Jørn G. Bertelsen og Helene Skjenneberg har opplegget klart for sommersesongen på Aker Brygge. 

– Det handler om å skape atmosfære, sier Skjenneberg. Et annet hett tema for uteservering er beach-konseptet, her er inspirasjonen hentet fra Karibia.

– Vi har hengekøyer, grønt gress, paraplydrinker, palmer og kokosnøtter. Og sjøen har vi jo her på brygga, smiler hun.

Landets største

Lekter`n har som sagt gjennomgått omfattende ombygging for å tilpasse seg internasjonale trender og et publikum som krever nye opplevelser. Ledelsen ved Lekter`n har skapt det nye konseptet og de har fått hjelp av interiørdesigner Charles Rojahn fra Saltoformale.

– Lekter`n var før ombygging norges største uteservering med "alle" som målgruppe. Man hadde dessuten ingen strategi for å utvide aktiviteten utover vanlige soltimer (som kjent er de jo egentlig veldig få på den siden av Aker Brygge). Loungen er et svar på dette. Den henvender seg til et ungt og "utegående" publikum som ønsker en komfortabel Lounge på dagtid og et utetilbud med høy profil på kveldstid. Musikk, drinker OG design er en del av denne satsningen. Loungen låner derfor mer i uttrykk fra nattklubber rundt om i hele verden enn fra andre uteserveringer. Tanken slo an og nå finnes det ganske mange som etterhvert tenker på samme måte i Oslo. Det er verdt å nevne at Loungen var trinn en i en totrinnsrakett som dreier seg om å dele opp tilbudet på lektern for å gi et bredere, tilpasset tilbud. Flere "minikonsepter" står på trappene, sier Rojahn.

Thumbnail Image: