Scandic kutter palmeoljen

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

De har for lengst kuttet scampien og reduserer matavfallet. Nå stopper Scandic-kjeden også bruk av palmeolje i sine 160 restauranter.

Scandic gjennomfører stadig nye grep mot en mer bærekraftig drift, og denne gangen er det palmeoljen som står for tur.

Siden midten av 90-tallet har hotellkjeden fokusert på mer bærekraftig drift, innen områder som vann, energi, avfall og CO2-utslipp. Dette følges opp hele tiden for å sikre kontinuerlig forbedring. Nå er altså fokuset på restauranttilbudet, og kjeden bytter ut palmeolje med raps- og solsikkeolje. Restaurantene til Scandic bruker årlig rundt 75 tusen liter olje bare til frityrsteking. Bruken av palmeolje har allerede opphørt i Norge, Danmark og Finland.

- Å ta vårt miljømessige og sosiale ansavar har alltid vært viktig for oss. Et godt eksempel på dette er at vi har servert bare Fairtrade eller UTZ kaffe i flere år nå. Ved å bruke bare raps- og solsikkeolje i frityrstekingen, tar vi et tak for beskyttelse av dyreliv og skog, sier Inger Mattsson i Scandic i en pressemelding.

Palmeolje produseres i områder som tidligere har vært dekket av tropisk regnskog, skoger som er sett på som de mest varierte økosystemer i verden. Malaysia og Indonesia er ansvarlig for 87 prosent av verdens produksjon av palmeolje.

Sverige importerer rundt 44.000 tonn palmeolje årlig, hvilket tilsvarer at hver svenske "låner" 11 kvadratmeter land for å dekke sitt forbruk av palmeolje. (kilde: WWF)

Teaser:

De har kuttet scampien og reduserer matavfallet. Nå stopper Scandic-kjeden også bruk av palmeolje i sine 160 restauranter.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Bruken av palmeolje på Scandics kjøkken er allerede stoppet i Norge, Danmark og Finland.