Nortura fikser biffen

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Forbrukerne ønsker seg bedre kjøtt, og med Norturas nye, langtidsmørnede biffserie kan man se både hvilken rase storfekjøttet er fra, og hvor mørt det egentlig er.

Kjøttet i den nye serien som lanseres i dag kommer fra fem europeiske raser som avles opp i Norge. Aberdeen Angus og Hereford er engelske raser, Limousin og Charolais kommer fra Frankrike, mens Simmentaler er en sveitsisk storferase.

 

- Ekstra smakfullt og mørt

Kjøttet er mørnet lenger enn tidligere, og skalaen fra én til seks utenpå pakken viser hvor mørt kjøttet er. Der står det også hvilken rase det er.

– Dette er raser som er avlet fram i generasjoner for sine gode kjøttegenskaper. De beiter ute i norsk natur, fôres på gress og vokser raskt. Dette gjør at de får fintrevlede muskler og dermed et ekstra smakfullt og mørt kjøtt, forteller informasjonssjef Eli Strand i Nortura i en pressemelding.

TV-kokk Ole Martin Alfsen er blant dem som ønsker de nye produktene velkommen.

– Jeg synes det er fint at det kommer flere raser på markedet, og at det nå begynner å differensieres mellom de forskjellige typene. Kjøper du Angus kan du forvente deg litt mer marmorering. Kjøper du Limousin får du et lysere kjøtt som ikke har så mye marmorering, noe som passer min kone bedre. Det som er bra er at vi nå kan lære mer om kjøttet vi kjøper, mener Alfsen. 

 

Ut i naturen

Ifølge salgsdirektør Torleif Bjella i Nortura skal den norske naturen være perfekt for å utvikle dyr som gir smakfulle og møre biffer. Han og familien eier selv Limousin-kyr som beiter 1000 meter over havet i Hallingdal.

– Dyrene her går helt fritt oppe på fjellet og har ubegrenset tilgang på friskt gress, rent vann og ulike urter. Det er ikke rart kvaliteten blir topp, sier han. 

– Vi har nå over 80 000 ammekyr i Norge som brukes til kjøttproduksjon, og antallet øker for hvert år. Dette er en produksjonsform som er fremtiden for Norge. I tillegg til å gi oss kjøtt i verdensklasse, holder det kulturlandskapet åpent, noe som er viktig for levende bygder, sier Torleif Bjella.

Se video på YouTube.
Teaser:

Forbrukerne ønsker seg bedre kjøtt, og med Norturas nye, langtidsmørnede biffserie kan man se både hvilken rase storfekjøttet er fra, og hvor mørt det egentlig er.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
De nye storfeproduktene er merket med rase og mørhetsgrad. (Foto: Nortura)