Norsk øl til Korea

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I forbindelse med den store verdenskongressen for kokker, WACS2012 utenfor Seoul i Korea skal den norske delegasjonen by på norsk øl. 

 

– Vi skal markere oss tydelig, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen i en pressemelding.

Han leder en delegasjon med over 50 nordmenn som skal til Korea og WACS2012 (World Association of Chefs Societies) fra 01.05 til 06.05. Grunnen er at neste gang kongressen samles skjer det i Norge og Stavanger 2014. Nordmennene er tilstede for å invitere til neste konferanse og ikke minst snappe opp gode tips.

Det norske ølet Andersen har med seg er fra seks ulike norske bryggerier, Lervig (Stavanger), Berentsen (Egersund), Nøgne Ø (Grimstad) Haandbryggeriet (Drammen) Frydenlund og Ringnes (Oslo). – Vi regner med at norsk øl vil falle i smak, og skal vi skal dele denne delen av norsk drikkekultur med gjestene våre i Korea. Litt akevitt har også fått plass på pallen på vei til det fjerne østen.

- Disse ulike ølvariantene er valgt i samarbeid med Bryggeriforeningen og ølkjenneren Sigrid Stretkværn for å passe til fisk, spesielt laks, kveite og makrell, opplyser Andersen.

Norge satser både på eksport av norsk sjømat og turisme i forbindelse med WACS2012 kongressen i Korea, og regner med å markere seg i viktige markeder. – Både USA, Tyskland, Japan, Storbritannia og Kina er viktige for oss. Her møter vi sentrale kokker og viktige beslutningstakere for mat og drikke for markeder vi satser i. Derfor regner vi med å få mye igjen for både kongressen i Korea, og ikke minst arbeidet vi nå skal gjøre frem til WACS2014 Stavanger, sier Andersen.

Den norske delegasjonen har også med seg en helt fersk film som viser både landbruk og sjømatnæring til det internasjonale publikummet i Korea, og ikke minst norske turistmål og fjorder.  

Teaser:

I forbindelse med den store verdenskongressen for kokker, WACS2012 utenfor Seoul i Korea skal den norske delegasjonen by på norsk øl. 

Main Image:
Thumbnail Image: