Jærbaker’n baker gjerne uten gjær

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

På Klepp på Jæren ligger et bakeri som tilbyr det lille ekstra for dem som trenger spesialkost. De baker gjerne uten både gjær, egg, melk, sukker og gluten.

Hotellmagasinet møtte innehaver Søren Laursen på SMAK 11. Han forteller at han selv har måttet legge om kostholdet og derfor har utviklet et stort sortiment spesialbrød og kaker.

– Vi har fått mange livstil-sykdommer som gir seg utslag i allergier og matintoleranse. Det er viktig at disse menneskene får mat som både smaker godt og gjør godt, sier Laursen og byr på Candidabrød og glutenfrie kaker.

Spesialist på spesialkost

Den engasjerte bakeren legger mye tid og omtanke i å utvikle nye produkter For eksempel er Candidabrødet, for dem som må gå på gjær- og sukkerfri kost, laget på syrefritt mel og har en heveprosess på to døgn.  Jærbaker’n lager også tre typer speltbrød, dansk rugbrød, fem typer ekstra grovt brød og flere typer LG-brød, altså brød med lavt glykemisk indeks. Også kaker og julekaker får du i flere varianter både med spelt, glutenfrie og dia. Den tilpasningsdyktige bakeren kan også lage eller tilpasse produktene slik at kunden får akkurat det de ønsker. De lager de gjerne større kvanta slik at kunden kan fylle fryseren. Laursen forteller at i årene som kommer vil de satse enda mer på spesialprodukter.

Dansk inspirasjon

Søren Laursen er dansk og utdannet baker. Jærbaker’n driver han sammen med kona May-lise i Klepp Konditori på Jæren. Samarbeidet startet med at May-Lise leide Søren inn som konsulent for å effektivisere produksjonen. I dag er de lykkelig gift og samarbeider både på jobb og privat. Naturlig nok tar Søren med seg inspirasjon fra hjemlandet i produksjonen av brød og kaker på Klepp. Dansk rugbrød er en naturlig del av sortimentet. Wienerbrød blir laget etter dansk kvalitetsoppskrift og selvfølgelig lages det danske snegler med kanel.

Himalaya-salt

Laursen er minst like inspirert når han snakker om Himalaya-salt. Jærbaker’n baker kun med Himalaya-salt, et salt som etter sigende inneholder alle jordens 84 mineraler og sporstoffer i en sammensetning som gjør at det er lett å oppta for kroppen.

– Raffinert salt har mistet alle sporelementer og viktige mineraler. Kroppen kan ikke gjøre seg nytte av det på noen som helst måte og i siste instans kan det føre til syreoverskudd som avleirer seg i knokler og ledd. Himalaya-salt brukes derfor med hell på kiropraktiske klinikker nedover Europa. For oss er det viktig å vite at våre brød er et sunnere alternativ, forteller en engasjert Laursen. 

Tradisjon og ekspansjon

Jærbaker’n går heller ikke av veien for å føre videre norske bakeri tradisjoner og leverer for eksempel vestlandskringle, julekaker, påsmurt og festkaker. Bedriften har hatt en rivende utvikling siden herr og fru Laursen startet i 2003. Det gikk fort så bra at ett nytt produksjonslokale beregnet for en omsetning på 20 millioner ble åpnet i 2004. Det var beregnet at lokalet skulle dekke etterspørselen i lang tid framover.  Veksten gikk imidlertid mye fortere enn forventet og i 2006 utvidet de produksjonslokalene med et ekstra bakeri i nabobygget. Jærbaker’n leverer mye til bedriftsmarkedet i Stavangerområdet. En av de største kundene er Select Service Partner som leverer catering til flyene ut fra Sola.

Teaser:

På Klepp på Jæren ligger et bakeri som tilbyr det lille ekstra for dem som trenger spesialkost. De baker gjerne uten både gjær, egg, melk, sukker og gluten.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Søren Laursen i Jærbaker’n forteller besøkende på SMAK 11 om Candidabrødet og andre spesialiteter. ( f. v: Søren Laursen, Linn Hansen, Line Gjertsen ogOda Marie Husbyn )
Powered by Labrador CMS