Bytter palme mot raps

Publisert Sist oppdatert

- Vi bytter ut den stadig mer omdiskuterte palmeolje og erstatter denne med et gunstigere alternativ. Det er ingen dramatikk i dette, men mer i tråd med vår konsernpolicy om et sterkere samfunnsansvar knyttet opp mot helse, miljø og å tilfredsstille markedets etterspørsel - samt nye føringer fra Nasjonalt Råd for kost og ernæring om økt bruk av sunnere oljer, skriver Findus i en pressemelding til Hotellmagasinet.

Raps er en gammel kulturplante – dyrket i mer enn 4000 år, og beslektet med kål og kålrot. I motsetning til den langreiste palmeoljen inneholder rapsolje mer av de gunstige en- og flerumettete fettsyrene som vi rådes til å spise mer av. Oljen som utvinnes fra frøene, har et innhold på kun 7 % mettet fett samt at den vil være en positiv bidragsyter av naturlig omega-3. Til sammenligning inneholder palmeolje ca. 50 % mettet fett mens solsikkeolje har ca. 10 % mettet fett.

- Derfor vil potetprodukter produsert i rapsolje nå fremstå som et sunnere alternativ for kjøkkenet og gjestene som serveres på storhusholdningsmarkedet, påpeker Findus.

Fettsyresammensetningen i rapsoljen gjør at denne er langt mer flytende enn den fastere palmeoljen. Fritering av potetprodukter i rapsolje gir en mer delikat og gyllenbrun farge, smaken er den samme gode og tester kan også tyde på at kjøkkenet får mindre av den typiske ”frityr-lukten” ved fritering i rapsolje.

Findus Storhusholdning vil tilby to varianter rapsolje for bruk i kjøkkenets frityr i løpet av denne høsten.

Thumbnail Image: