Åpner for skjenkekontroll på hotellrommet

Bryggen-hotell kan få skjenkeløyve i hele hotellet.

Publisert Sist oppdatert

Bergen kommunes kontor for skjenkesaker vil innvilge søknaden fra Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen om å slå sammen hotellets forskjellige skjenkebevillinger til én.  Det åpner for at vakter og skjenkekontrollører må få tilgang til hotellrommene, skriver Bergens Tidende.

Når kontor for skjenkesaker nå går inn for å la hotellet skjenke på alle fellesarealene, innebærer det at gjester unngår å bryte loven når de tar fra seg alkohol fra et skjenkeareal til et annet.

Men endringen fører til en rekke kinkige situasjoner for hotellet og kommunens kjenkekontrollører, medgir skjenkesjef Gro Gaarder overfor avisa.

For når skjenkeområdet utvides, trer skjenkereglementet i kraft også i de nye områdene. Blant annet må vakter og kontrollører kunne se til at det ikke nytes medbrakt fra Vinmonipolet eller butikk på rommet. Gjester kan heller ikke drikke seg overstadig beruset på rommet – og produkter med over 22 prosent alkohol kan kun nytes innenfor tidsrammer satt i bevillingen.

Berusede gjester må også bortvises fra lobby og andre fellesarealer.

Gaarder sier til BT at man også i dag kan kontrollere hotellrom, men at det sjelden blir gjort – av hensyn til privatlivets fred. Hun sier saken handler om å finne praktiske løsninger som kan gjennomføres av hotellene. Hun omtaler for øvrig avisas problemstillinger som hypotetiske, ettersom det ikke finnes presedens.

Radisson har ikke ønsket å kommentere søknaden sin. Den er ennå ikke behandlet av byrådet.

Powered by Labrador CMS