LEKKERT: Det er ikke noe småtteri Radisson Hotel Group åpner i januar 2024.

Åpner Finlands første RED-hotell

Åtte etasjer og 195 rom. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi er glade for å kunngjøre åpningen av vårt første Radisson RED-hotell i Finland, i Helsinki, «Baltikums perle». Radisson RED Helsinki er vårt fjerde Radisson RED-hotell i Skandinavia, etter åpningen av vårt første Radisson RED-hotell i Aarhus i Danmark og to hoteller i Oslo. Radisson RED-varemerket vårt har vist seg å være svært populært i Norden på grunn av sitt fokus på nyskapende design og kunst, samt de avslappede omgivelsene for forretnings- og fritidsreisende. Vi ser frem til å ønske både lokale og internasjonale reisende velkommen til dette pulserende tilskuddet til porteføljen vår, sier Tom Flanagan Karttunen,  Area Senior VP for Nord- og Vest-Europa i Radisson Hotel Group i en pressemelding.

Det første Radisson RED-hotellet har ankommet Helsinki. Det nye hotellet ligger i en ny, moderne bygning i byens eldste park, Kaisaniemi-parken, og byr på inspirerende kunst og moderne design i hjertet av Helsinki.

24 meter høyt kunstverk

Radisson RED Helsinki åpner i en modernistisk ny bygning, tegnet av det berømte finske arkitektfirmaet Anttinen Oiva Arkkitehdit, og hotellet ligger i gangavstand fra flere arkitekturikoner i Helsinki sentrum, blant annet sentralstasjonen og det flotte sentralbiblioteket Oodi, i tillegg til en rekke spennende steder som kunstmuseer og handlegater. 

STORT OG FLOTT: Finlands første RED-hotell har store mengder kunstverk.

Naboområdet Kallio er også kjent for sitt pulserende uteliv, barer og koselige kafeer, samt byens eldste offentlige park, Kaisaniemi-parken og Kaisaniemi botaniske hage, som ligger rett ved siden av hotellet, med ti drivhus, herbarium og en frodig utendørs hage.

Det helt nye Radisson RED Helsinki skiller seg ut med sin lekne og dristige design og avslappede service. Det åtte etasjer høye hotellet har 195 elegante rom og suiter med Radisson REDs karakteristiske, banebrytende design. Rommene på parksiden har fantastisk utsikt over Kaisaniemi-parken og byen, og flere utvalgte rom og suiter i de øverste etasjene har baderom med utsikt over både parken og byen.

Inspirerende kunst spiller en viktig rolle på Radisson RED Helsinki. I hotellobbyen blir gjestene møtt av et nesten tre meter høyt, rødt kunstverk som er inspirert av de gigantiske «lanternebærerne» på jernbanestasjonen i Helsinki, en fantastisk skulptur av menn som holder enorme, kuleformede lykter. I taket midt i hotellet henger den finske kunstneren Jenni Ropes 24 meter høye verk «Gust of Wind», som bringer den grønne naturen i den omkringliggende parken inn i hotellet.

Åpningsfest i 2024

I første etasje finner du en avslappet restaurant, RED Bar and Kitchen, som fokuserer på uformell servering og avslappet sosialt samvær, og som er åpen fra morgen til kveld, samt en trendy bar og en utendørs sommerterrasse som vender ut mot den tilstøtende Kaisaniemi-parken. RED Bar & Kitchen er også vertskap for DJ-er og lokale artister og er tilgjengelig for private arrangementer.

For å gi gjestene den ultimate innsider-opplevelsen lanserer Radisson RED Helsinki RED Guide, en guide til de autentiske lokale severdighetene i Helsinki som du ikke må gå glipp av, og unike opplevelser utover de vanlige turistattraksjonene. Sammen med Helsinki by og lokalbefolkningen vil RED Guide presentere interessante steder å besøke under oppholdet i Helsinki, slik at gjestene kan oppleve Helsinki på samme måte som lokalbefolkningen og oppdage byens skjulte perler. De første stedene vil bli offentliggjort på Radisson RED Helsinkis store åpningsfest i januar 2024.

– Vi er stolte over å åpne Finlands første Radisson RED i Helsinki og samarbeide med anerkjente designere, kunstnere og arkitekter, noe som gjenspeiler Radisson REDs prisbelønte designfokus. Radisson RED Helsinki er et utmerket utgangspunkt for å utforske design, arkitektur og bykultur i Helsinki. Jeg anbefaler også å utforske de livlige restaurantene og utelivet i byen. Vi skal sørge for at gjestene våre får de beste insidertipsene», sier daglig leder Mika Virtanen.

Powered by Labrador CMS