Villa Antinori, en kjærlighetshistorie til vin

Publisert Sist oppdatert

Grunnleggeren Giovanni di Piero Antinori ble medlem av vinmakerlauget i 1385 og siden den gang har familien produsert vin. I dag er det Marchese Piero Antinori (71) som er familiens overhode. Han får god hjelp av sine tre døtre til å drive familiebedriften. Albiera, Allegra og Alessia har alle arvet kjærligheten til jorda, druene og vinen og er klare til å ta over når den dagen kommer.

Nå for første gang på 26 generasjoner ligger det an til at det er en kvinne som tar over familiedynastiet. Selv i 2009 så vekker dette oppsikt. Vinbransjen er kjent for å være konservativ og det er ikke mange kvinnelige topprodusenter.

– I was one of only two women in my class at The Agricultural University of Milano, forteller Alessia til det amerikanske TV-programet 60 Minutes.

Når du står på en av Antinori sine vingårder i Toscana forstår du fort hvorfor disse tre søstrene elsker vinbransjen. Landskapet her er som hentet ut fra E.M. Forsters berømte roman, A room with a view. Her finner du snorrette vinranker, bølgete kornåkre og i grøftene vokser det røde valmuer. I horisonten ser du landsbyhus. Stort mer romantisk blir det ikke.

Det er kanskje derfor mange velger Antinoriviner når de skal feire noe stort som bryllup eller andre merkedager. Familien Antinori er kjent for å være en av Italias beste vinprodusenter og med 600 års erfaring i ryggen vet de hva som skal til for å levere kvalitet samtidig som de hele tiden fornyer seg.

– Ancient roots play an important role in our philosophy, but they have never held back our spirit of innovation, sier Marchese Piero Antinori på hjemmesidene deres.

Villa Antinori 2005 er en rødvin som er preget av mørke bær og har et hint av vanilje. Vinen passer til både lyst og rødt kjøtt. Vinen har ballanserte tanniner og en behagelig ettersmak.

Villa Antinori Bianco 2008 er en hvitvin med strågul farge, fruktig duft og en frisk smak med hint av sitron og grønne epler. Den kan utmerket drikkes alene, men passer også fint til skalldyr, fisk og kylling.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS