Bronse til Ørjan

Ørjan Johannessen (29) fra Bekkjarvik Gjestgiveri tok bronse i Bocuse d´Or Europe. Han forsvarte dermed sin posisjon som en av Europas beste kokker, og er en av favorittene til VM i Lyon i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Regjerende europamester i kokkekunst Ørjan Johannessen (29) tok bronse i den prestisjefylte kokkekonkurransen Bocuse d´Or Europe i Stockholm. Sammen med commis Jimmy Øien ble det pallplass i konkurranse med 20 europeiske nasjoner.

Det norske teamet med coach Odd Ivar Solvold og den norske deltakeren Ørjan Johannessen og hans commis Jimmy Øien har ligget i treningsleir i Sandefjord det siste halve året, og var godt forberedt da de ankom Stockholm med hele sitt team denne uken.
- Vår siste gjennomkjøring av menyen i Norge gikk greit, sier Ørjan, og legger til at de på selve konkurransedagen fikk det til å klaffe enda bedre enn på trening. - Jeg går alltid for gull og er derfor ikke helt fornøyd, sier Ørjan Johannessen. - Men dette inspirerer oss maksimalt til å levere til gull i Lyon i januar, sier Johannessen.

Hovedråvarene i årets konkurranse var sei, østers og blåskjell til fiskeretten, og lår av svensk unggris fra Gotland til kjøttretten. For Ørjan var spesielt råvarene på fisk midt i blinken siden han har lang fartstid med fisk og skalldyr fra familierestauranten i Bekkjarvik i Austevoll.