Nordlyshotellet nærmer seg

Blir lite, men spektakulært og dyrt, lover utbyggerne.

Publisert Sist oppdatert

Tromsø kommune og selskapet Dutch Docklands har inngått en intensjonsavtale om bygging av et flytende hotell utenfor byen. Hotellplanene skapte overskrifter i internasjonale medier da de ble kjent tidligere i sommer.

Det nederlandske selskapet vil bruke rundt 500 millioner kroner på luksushotellet, som skal utformes som en flytende iskrystall og inneholde 86 rom. Dutch Docklands er eksperter på flytende konstruksjoner, og har tidligere blant annet bygget luksushotell på Maldivene.

– Vi planlegger å bygge det mest luksuriøse hotellet i den nordlige delen av verden. Det vil bli et unikt femstjerners hotell som vil gi gjestene en opplevelse med nordlyset, men også andre aspekter av Norge og av denne delen av verden, sier administrerende direktør Paul van de Camp til nrk.no.

Han sier hotellet skal ligge i den øvre enden av skalaen, også prismessig.

– Vi retter oss mot folk som er villig til å betale for et visst komfortnivå og for å få opplevelser i nordlige strøk. Det er et enormt globalt marked for dette, sier van de Camp.

Nå skal selskapet samarbeide med kommunen om å få på plass de nødvendige tillatelsen, og finne ut hvor det flytende hotellet skal ligge. Byråd Britt Hege Alvarstein i Tromsø kommune sier til NRK at kommunen er positiv til hotellplanene, og at det nå arbeides med en revidering av kommuneplanen og en kystsoneplan for Tromsø. Plan- og bygningsloven, reguleringsplaner og ikke minst skipsleden i Tromsø blir førende for hvor hotellet kan ligge, men det blir trolig i en av fjordene rundt byen.

Powered by Labrador CMS