Store hotellplaner i ny strileby

Nytt Thon-hotell satser på oljebransjen og vil konkurrere med Bergen om gjester.

Publisert Sist oppdatert

– Det vil bli et konferansehotell med businesslounge i toppetasjen og god restaurant på gateplan. Hotellet skal ha nesten 240 rom og vil ifølge planene åpne i september 2016, sier administrerende direktør og medeier Ernst Einarsen i Sartor Holding til Bergens Tidende.

Området som i dag huser Sartor Storsenter skal utvikles til et sentrum i den nye kystbyen på Straume på Sotra utenfor Bergen. I planene ligger hotell, kino, flere butikker, restauranter, boliger, kontorer og servicebygg. Til sammen skal byen vil dekke et areal på 10.000 dekar. Arktitektkontorene Haptic Architects og Nordic Office of Architecture har samarbeidet om prosjektet.

Aktørene bak utviklingen av den nye byen er Sartor Holding, Thon-gruppen og Lie-gruppen, i tett samarbeid med Fjell kommune. 

Einarsen viser til markedsanalyser som sier at særlig oljebransjen har behov for konferansefasiliteter og muligheter for mat og overnatting på SotraI dag finnes det et mindre hotell ved CCB-basen på Ågotnes, og Panorama hotell (tidligere Marsteinen) på Steinsland i Sund kommune.

Det nye hotellet skal imidlertid ikke bare satse på oljebransjen, det skal også være et alternativ for alle som planlegger konferanser og seminarer i bergensområdet. Søknad om rammetillatelse for det nye hotellet sendes i mars.

I tillegg til hotell, vil Sartor Holding bygge en grønn festplass på Straume. Den vil få navnet Sotra­plassen.

– Dette blir vrimleplass i selve kjerneområdet av kystbyen. Her skal det være grønne lunger, benker, uteservering og muligheter for arrangementer med plass til et par tusen mennesker, sier Einarsen til avisen.

Det er hans familie og Rennedal-familien som eier en halvpart hver av Sartor Holding.

Powered by Labrador CMS