TYDELIG SIGNAL: For hver natt hvor gjesten står over rengjøring, gir Quality Hotel et bidrag til UNICEF. Henges skiltet ut, vaskes rommet på normal måte.

Sammen mot menneskehandel

Etter et år hvor gjestene kan velge bort daglig rengjøring til fordel for et bidrag til UNICEFs arbeid mot menneskehandel, går hotellkjeden Quality Hotel nå et steg lenger.

Publisert

For ett år siden innførte Quality Hotel muligheten for gjestene til å velge en donasjon til UNICEF i steden for daglig renhold. Prosjektet, som kalles Sweet Dreams Stay, har vært en dundrende suksess, og for å øke støtten til UNICEFs arbeid i kampen mot menneskehandel innføres det nå som standard.

–  Vi har opplevd et enormt engasjement og vilje til å bidra fra våre gjester. Et av de vanligste spørsmålene vi fikk før vi innførte Sweet Dreams Stay var “hvorfor må hotellrommet mitt rengjøres hver dag når det nesten ikke brukes?”. For å gjøre det enda enklere for gjestene, innfører vi derfor Sweet Dreams Stay som standard i Quality Hotel, men alle som ønsker det vil fortsatt få daglig rengjøring, sier Fredrik Ekelund, Senior Vice President i Quality Hotel.

Gjør det motsatt

Før måtte gjestene henge ut et skilt for å avstå fra rengjøringen, mens det nå blir omvendt: Ønsker man daglig rengjøring, henger man ut et skilt kvelden før. For hver natt hvor gjesten står over rengjøring, gir Quality Hotel et bidrag til UNICEF.

– Mange har gitt tilbakemelding på at de har glemt å henge ut skiltene om at de ønsker å donere til UNICEF i steden for oppredd seng. Vi ønsker å bidra så mye som mulig til det viktige arbeidet, noe vi tror denne reformen vil sørge for. Ideen er enkel, men kraftfull. Våre gjester er opptatt av å kunne bidra til en bedre verden, og vi ønsker å tilrettelegge for det. Sweet Dreams Stay krever minimal innsats, men utgjør en utrolig forskjell for barn som er utsatt for menneskehandel, sier Ekelund.

3 millioner kroner

Quality Hotel inngår i Nordic Choice Hotels, og siden lanseringen av Sweet Dreams Stay har hotellkonsernet donert mer enn 3 millioner kroner til UNICEFs arbeid takket være gjester som har takket nei til romrengjøring. Pengene sikrer at organisasjonen kan drifte fire krisesentre i Kambodsja som arbeider for å redde barn som er utsatt for menneskehandel.

Powered by Labrador CMS