Denne byen får snart dobbelt så mange hotellrom

I tillegg planlegges fire nye sentrumshotell. Men Stordalen har ikke troen.

Publisert Sist oppdatert

Sandnes sentrum får nær dobbelt så mange hotellrom de neste årene, fordi tre av dagens hoteller utvider. Samtidig jobber eiendomsutviklere med planer om fire nye sentrumshotell, skriver Stavanger Aftenblad.

I dag har Sandnes sentrum rundt 350 hotellrom å by tilreisende gjester, fordelt på fire hoteller. I tillegg kommer Kronen Gaard, som ligger litt utenfor sentrum, med sine 34 rom.

Dobler kapasiteten

Dette er for få, mener driverne. Derfor vil de bortimot doble kapasiteten i løpet av de neste to årene.

Quality Hotel Residence har 160 rom, skal bygge 120 nye innen sommeren 2015. Utbygger er Amfi Eiendom.

Hotel Sverre har 70 rom, vil bygge 70 nye i løpet av 2016. Utbygger er Thon Eiendom, men hotellet drives av Kronen Gruppen.

Thon Hotel Sandnes har 82 hotellrom og 10 leiligheter. Vil bygge ut med 105 nye rom i løpet av 2016. Noen eksisterende rom rives, så s netto tilvekst blir 90 – 100 rom.

Antall hotellovernattinger i Sandnes har vokst med 34 prosent i perioden 2005 til 2013, ifølge Horwath Consulting. Analyseselskapet opplyser at det kapasiteten i Stavanger-regionen øker med 1016 rom fram til 2016.

Fire vil bygge hotell

Samtidig er det kjent at minst fire aktører jobber med planer om å bygge hotell i byen. Disse er Otium/Scandinavian Property Group, Øvstebø Eiendom/Kruse Smith/K2 Eiendom, Sandnes Eiendom Invest og Oalsgata 1 AS.

 jobber med planer om hotell i høyhus på den 3,3 mål store tomten der Magnar Eikeland tidligere hadde butikk, rett ved krysset Oalsgata / St. Olavs gate.

Flere kilder sier til Aftenbladet at de ikke har tro på fire nye hotell i Sandes, men at ett eller to nye er realistisk.

Hotellkongen Petter A. Stordalen er imidlertid sikker på at verken drivere eller banker vil være med på å bygge nye hotell i Sandnes sentrum.

- Jeg tror ikke du kan få lønnsomhet i et nytt hotell i Sandnes sentrum. Jeg tror det blir problemer både med å finne drivere og banker som vil finansiere. Jeg ser det som relativt urealistisk at det blir bygget nye hotell i Sandnes, sier Stordalen, som sier Nordic Choice Hotels ser regionen under ett.

Kjeden eier Quality Hotel Residence, og har i tilegg fem hoteller i Stavanger og ett i Sola. 20. august åpner Clarion Hotel Energy på Tjensvoll. Stordalen vant dessuten nylig kampen om å få bygge hotell i Bjergsted like utenfor Stavanger sentrum. I tillegg skal Nordic Choice bygge nytt flyplasshotell like ved Stavanger lufthavn, Sola.

 

 

Powered by Labrador CMS