Her er finaleheatet i kokke-NM

Ti menn og to kvinner er klar for finalen i NM i Kokkekunst 2014.

Publisert Sist oppdatert

Det blir hard kamp i NM-finalen i kokkekunst. Det er klart etter at Norges Kokkemesteres Landsforening tirsdag offentliggjorde navnene på de 12 konkurrentene i det 25. norgesmesterskapet. Trondheim KM skal arrangere konkurransen på vegne av NKL 23. og 24. september. Vinneren mottar Kongepokalen og skal representere Norge i «Nordic Chef of the year» neste år, melder nkl.no.

Blant de ti herrene og to kvinnene i finalen er tidligere vinner av NM fra 2011 og nybakt vinner av Linie Award 2014, Christian André Pettersen. Han vant også tittelen Årets Sjømatkokk i 2013. I tillegg inneholder listen navn som Are Nordvedt (vant Årets Grønne Kokk i februar i år) og Kåre André Hjartholm (Årets Sjømatkokk i 2012). Reneé B. Fagerhøi tok bronse i fjorårets konkurranse bak Fredrik Log og Øyvind Bøe Dalelv, skriver Horecanytt.no. Flere av finalistene har bakgrunn fra det forrige juniorkokkelandslaget.

Årets deltakere

Marius Dragsten Kjelsrud (Restaurant Bagatelle, Oslo)

Christian André Pettersen (Spiseriet i Konserthuset, Stavanger)

Reneé B. Fagerhøi (Kalas og Kanasta, Trondheim)

Odd Ivar Haglund (Brasserie Fengselet, Hønefoss)

Are Nordtvedt (Restaurant Onda, Oslo)

Kristin Skogen (To Rom og Kjøkken, Trondheim)

Richard Eide Sundal (Quality Hotel Expo, Oslo)

Alexander A. Olsen (Kulinarisk Akademi, Oslo)

Kåre André Hjartholm (Brygga 11 Geir Skeie, Stord)

Raymond Grimstad (Søtt og Salt, Bergen)

Andreas Wold (Restaurant Feinschmecker, Oslo)

Sivert Hasund (Kulinarisk Akademi, Oslo)

NM-oppgaven 2014

Dette var oppgaven for NM i kokkekunst 2014:

Forrett

Hovedråvare: Skal bestå av minst 60 prosent brosme.

Sjøkreps og St. Kristina skinke fra Gilde.

En av følgende grønnsaker: Romanesco eller rødbet.

Hovedrett

Hovedråvare: Skal bestå av minst 60 prosent Gilde Edelgrisribbe fra Innherred.

I tillegg skal det være ett Tine-produkt som del av retten.

En av følgende grønnsaker: Rød «grønnkål», aspargesbønner og hvit nepe med gress.

Dessert

Hovedråvare: Norske plommer og Valrhona Dulcey sjokolade. 

Powered by Labrador CMS