SATSER: Morten Christensen er største eier (65 prosent) i Unike Hoteller. Hotellkjeden har 14 hoteller, men har ingen planer om å gi seg der.

– Vi kjøper bare ulønnsomme hoteller som har gått litt dårlig

Unik Hoteller drømmer om Danmark. 

I et intervju med Dagens Næringsliv uttaler Morten Christensen i Unike Hoteller om konseptet bak hotellkjeden i forbindelse med at selskapet er blitt DN Gaselle - som blant annet betyr at  bedriften må ha minst doblet omsetningen på fire år, og tjene penger. 

Unike Hoteller har hatt 370 prosent vekst i omsetning de siste tre årene, og hadde i fjor et positivt resultat på en million kroner etter en omsetning på ni millioner. 

Unike Hoteller eies av Christensen (65 prosent) og Eric Sandtrø (35 prosent). Kjeden har 14 hoteller, 10 av disse eier kjeden selv. Hovedkonoret ligger i Sandefjord. 

– Vi kjøper bare ulønnsomme hoteller som har gått litt dårlig. Og vi har snudd alle. Du må gidde. Skal du stå og ønske velkommen, kan du ikke være hjemme med familien.  Det er mange små triks for å skape liv og forventninger, men det er arbeidskrevende. Man må stå i det for å skape omsetning, sier Christensen i intervjuet med avisen. 

– Det er ikke bare å åpne et hotell som i «Hotell i særklasse» og smile. Å drive hotell virker gøy, men jeg har fått stor respekt for at det er et eget fag, sier kompanjong Sandtrø. 

Christensen sier i intervjuet at han har utviklet en egen luft som skal passe inn på hotellene, og at de hele tiden blir kontaktet vedrørende nye aktuelle hotellinvesteringer. Neste ut kan være Danmark.  

– Man må være villig til å bruke penger for å tjene penger. Noen løper rundt og blåser ut telys for å bruke dem om igjen, men da risikerer man å spare seg til fant. Det verste jeg vet er avskrudde lys i lobbyen. For som gjest skal man føle seg velkommen, sier han videre. 

Powered by Labrador CMS