SATSER: Unike Hoteller har kjøpt Brattrein Hotell på Notodden. Hotellet har 25 rom, og ligger fantastisk til med Heddalsvannet som nærmeste nabo.

Kjøper kjedens tredje hotell i Telemark

– Du må være villig å bruke 1 krone for å tjene 2, sier Morten Christensen. 

Publisert Sist oppdatert

Unike Hoteller:

Startet av Morten Christensen (54) i 2016, og eies av Morten og (65 prosent) og Eric Sandtrø (35 prosent).

Kjeden har i dag 14 hoteller, 10 eier kjeden selv.

1000 sengeplasser fordelt på 600 rom, og rundt 500 ansatte.

Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

Perlen Brattrein Hotell på Notodden er siste investering for Unike Hoteller. Brattrein blir det tredje hotellet som kjeden eier langs Europavei 134 som går fra Drammen til Haugesund.

Adm. direktør Morten Christensen (54) sier til Hotellmagasinet at første gang han så på hotellet var i 2019.

– Jeg vurderte det også den gang, men kom ikke helt i mål. Så kom pandemien. Og i mellomtiden har vi kjøpt to andre i Telemark. Det er bare tilfeldig at det ble Telemark.

Åpner i september

Christensen har erfaring fra flere av de største hotellkjedene, og eier 65 prosent av kjeden som så dagens lys i 2016. Resterende eierpost har Eric Sandtrø (51). 

Kjeden har 1000 sengeplasser fordelt på 600 rom, og rundt 500 ansatte. Hovedkontoret er i Sandefjord. 

Christensen ønsker ikke å oppgi kjøpesummen for Brattrein Hotell, men sier at han er godt fornøyd. Driverne av hotellet skal ha slitt økonomisk de siste årene, men hotellet skal nylig vært oppusset og i god stand. 

OFFENISV: Morten Christensen har lomme fulle av erfaring fra de største hotellkjedene. I 2016 startet han Unike Hoteller. Kjeden har nå 14 hoteller.

Hotellet har 25 rom, og ligger idyllisk til med fantastisk utsikt ut over Heddalsvannet og Lifjell. Ifølge Christensen regner de med å investere et par millioner kroner i nyinvesteringen. 

Og håper å åpne hotellet for nye gjester allerede tidlig i september.

– Du må være villig å bruke 1 krone for å tjene 2. Vi skal sette vårt preg på hotellet, sier han til Hotellmagasinet. 

Og utdyper:

– Restaurant og mat er svært viktig for oss. Vi har nesten like mye omsetning på mat som på rom, og vi ønsker at alle våre plasser skal ha feiringer, barnedåp og julebord. Og tiltrekke oss lokalbefolkningen. Det er vår nisje, og vi er tydelig på det. Vi gjenskaper det gamle og ærverdige, og setter heller inn minibar på rommet i stedet for å ta den bort. På Brattrein Hotell skal vi nå inn med sengetepper, lysekroner, sølvbestikk med mer – det er vår greie. Vi er en motvekt til de store kjedene, og mottar god respons fra markedet.

Tro mot konseptet

Kjeden har nå totalt 14 hoteller, og eier 10 av dem. Og flere hoteller er på vei inn.

– Jeg har flere på blokka. Jeg ser ikke bare i Norge, men også i Skandinavia, sier Christensen, som legger til at investeringene finansieres gjennom drift.

NYOPPUSSET: Hotellet på Notodden har gått dårlig økonomisk de siste årene - men har nå fått en solid eier som skal endre profilen på hotellet. Eierne har nylig pusset opp hotellet.

Unike Hoteller går godt, skal vi tro Christensen. Fra 2018 og fram til 2023 har omsetningen økt fra 13,3 millioner kroner til 37,3 millioner - da er ikke Brattrein Hotell medregnet. 

– Vi har fått skikkelig fart på flere hotell. Ta Morgendal Hotell med 70 rom som eksempel; her doblet vi omsetningen fra 2021 til 2022, og trenden fortsetter i 2023. I tillegg oppnår vi økt snittpris og belegg. Vi skal fortsette å utvikle vårt konsept og være tro mot det, forteller Christensen.

Powered by Labrador CMS