Storslagen åpning av FoodExpo 2008

Publisert Sist oppdatert

Det var Mariann Fischer Boel, EU-kommisær for landbruk og utvikling av landdistrikter som sto for den offisielle åpningen av FoodExpo 2008 søndag morgen.

Under åpningen ble det lagt stor vekt på satsing på så vel sunn mat som kvaliteten på de danske produktene.

- Danmark er sterkt plassert på det kulinariske verdenskartet, men det er enda større muligheter, poengterte hun.

 

Totalt er det 458 utstillere som stiller ut på de tre hovedområdene Hotell og restaurant, Foodservice/ Catering og Detaljhandel/ Fødevarer i løpet av de fire dagene messen varer. Forutenom bugnende kjøtt- og bakerdisker, stand etter stand med sunne drikkevarer, en rekke spennende nisjeprodukter, var det også plass til kaffemaskiner, kjøkkenmaskiner og hotellinteriør. En lukket avdeling var også viet vin. Med andre ord noe for enhver smak.

 

27 fagkonkurranser skal også avholdes, hvorav 12 Danmarksmesterskaper, noe som er rekord på

Mange tilskuere tok de lekre rettene i konkurransen om Årets Kokk nærmere i øynesyn.

messen. Allerede klokken åtte i morgen begynte kokkene dyste om tittelen Årets Kokk 2008, og det var den 26 år gamle Allan Poulsen fra Ruths Hotell i Skagen som gikk av med seieren. For første gang ble konkurransen kjørt sammen med Årets Servitør.

 

Sunnhetsaspektet ble blant annet ivaretatt på temaområdet Det Sunde Liv, med kåring av utvalgte produkter innenkategoriene ”Smaksopplevelse”, ”Fettfattig” og ”Den rene vare”. Best ut av konkurransen kom Valsølille Most som vant i to av kategoriene med friskpresset Juice og Smoothies. Søtmelken ”Marskmælk” fra Arlas meieri i Christiansfeld vant i kategorien ”Den rene vare”, og produktet er basert på melk fra 11 økologiske gårder på sørvestjylland.

Thumbnail Image: