SKIFTER: Johannes Leitz går fra Red & White til Moestue Grape Selections.

Moestue overtar agenturet på Leitz

Weingut Leitz bytter importør fra Red & White til Moestue Grape Selections.

Publisert

Etter flere gode år hos Red & White ønsket Johannes Leitz (bildet) å samarbeide med en annen norsk vinimportør for å tilpasse seg et stadig skiftende marked. Det ble da naturlig for ham å ta kontakt med en god venn gjennom mange år, Christopher Moestue.

Overgangen vil skje gradvis, og de første Moestue-importerte vinene fra Leitz lanseres i bestillingsutvalget på Vinmonopolet 4. mai.

Debuterte på Vinfeber

– Vi takker Red & White for innsatsen, og håper at overgangen blir så smidig og ryddig som mulig for alle involverte, sier Christopher Moestue.

Johannes Leitz gjorde nylig sin første opptreden under Moestue-paraplyen på Moestue-gruppens årlige vinmesse Vinfeber, som i februar hvert år samler godt over 500 vinelskere, bransjefolk og journalister på Vulkan Arena i Oslo.

– Vi gleder oss til å ta Leitz til nye høyder på det norske markedet, og begge parter har mange gode ideer til hvordan vi kan gjøre nettopp dette, sier Christopher Moestue.

NB: Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD: Christopher Moestue er fornøyd med å få Leitz i porteføljen.

Populær i Norge

Leitz har utvilsomt vært ledestjernen i riesling-revolusjonen som har funnet sted i Norge de siste 15 årene, etter hvert som tørre rieslinger av høy kvalitet for alvor har sjarmert det norske folk i senk. I dag er for eksempel Leitz Rheingau Riesling trocken 2016 Vinmonpolets mestselgende hvitvin i prisklassen 125-150 kroner.

– Johannes var tidlig ute med å tilby riesling av topp kvalitet i både flaske og på Bag-in-Box, han var en av de første som lanserte rieslinger med skrukork, og GG-ene hans har høstet lovord og bred anerkjennelse blant både journalister og konsumenter. Han greier med andre ord det kunststykket å levere kvalitet på alle nivåer, sier Christopher Moestue.

Gleden er gjensidig

Og begeistringen er heldigvis like stor på den andre siden.

- Christopher og jeg har vært venner i 15 år, så jeg gleder meg til å også jobbe sammen med ham og teamet hans, som består av kompetente og erfarne mennesker med høy faglig kunnskap og stor lidenskap for god vin, sier Johannes Leitz.

- Det er også viktig for meg at Moestue Grape Selections er et selskap med en langsiktig tankegang, en dyktig salgsavdeling, et utstrakt nettverk og en ledende posisjon i Horeca-markedet i Norge, og det blir ikke minst moro å bli en del av en så spennende og variert portefølje.

Powered by Labrador CMS