Justisen skal bli enda bedre

For to og et halvt år siden gjenåpnet Justisen Restaurant, Bar & Bakgård. Til nå har det blitt mye fokus på de to sistnevnte elementene i navnet, nemlig barene og bakgården. Nå lover eierne et kvalitetsløft når de utvider satsningen på selve restauranten.

Publisert

Det har stort sett vært stinn brakke på Justisen siden gjenåpningen i Møllergata 15 i 2015. Folk står i kø for å komme inn, men det er gjerne for å få seg en kald øl snarere enn å teste maten.

─ Driften av Justisen har stort sett gått på skinner etter åpningen, men det virker som at folk har glemt restauranten litt. Derfor ønsker vi nå å rette enda mer fokus på restauranten og har fått inn et nytt kokketeam. Med ny kokk og restaurantsjef er vi trygge på at både mat, drikke, service og den helhetlige restaurantopplevelsen vil holde høyt nivå, forteller eier Jama Awaleh, som sammen med Kim Søyland har stått i bresjen for gjenåpningen av den ærverdige restauranten.

Eierduoen liker å gjenreise gamle skatter, og vil til høsten være klare med enda et nytt bar- og restaurantkonsept, BA3, som tidligere huset Bagatelle og Lille B.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Bistrostil

LØFT: Nå skal også restauranten på Justisen få et ekstra løft.

Justisen Restaurant satser nå på moderne og smaksrike bistroklassikere basert på sesongbaserte norske råvarer, og henter inspirasjon og ideer fra kjøkken rundt omkring i verden for å tilføre maten det lille ekstra.

Menyen for mai og juni er satt, og menyen vil rullere annenhver måned. Det nye kokketeamet består av restaurantsjef Lee Mannion-Gibson og kjøkkensjef Gregor Hegyi – en talentfull duo med mange års erfaring og en stor lidenskap for mat, vin og gjestfrihet.

Jobbet med Gordon Ramsey

Kokken Gregor Hegyi har tidligere jobbet på den 3-stjerners Michelin-restauranten Martin Berasategui i San Sebastian, og på den anerkjente, franske, 2-stjerners restauranten La Gavroche i London, under mesterkokken Michel Roux Jr. I Oslo har han jobbet på blant annet Festningen, Kolonialen og Tjuvholmen Sjømagasin. Restaurantsjef Lee Mannion-Gibson har vært i bransjen i over 30 år og har jobbet med kjente kokker som Gordon Ramsey, Marco Pierre White og Bruno Loubet, for å nevne noen. Nå er de klare for å gi gamle og nye besøkende på Justisen en suveren restaurantopplevelse.   

Nå har de også åpnet den frodige bakgården for sommersesongen, slik at restaurantgjester kan nyte maten både ute og inne. Og plass har de nok av – Justisens bakgård er faktisk en av Oslos største, med sitteplass til 60 gjester for bespisning.

Om Justisen Restaurant, Bar & Bakgård

Justisen har vært et elsket sted gjennom generasjon på generasjon, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1600-tallet. Etter å ha vært stengt i et par år, bestemte Kim Søyland og Jama Awaleh seg for å børste støv av den historiske restauranten, og gjenåpnet i 2015 med et nytt konsept i Møllergata 15. Justisen er restaurert i tråd med byantikvarens retningslinjer for å bevare det fredede byggets identitet og særpreg. Alle de originale og tradisjonsrike elementene er beholdt for å skape en varm og autentisk atmosfære. I tillegg til restauranten finner du også en bakgård, salonger, cocktailbar, kjøkkenbar og mye mer i Justisens lokaler.

Powered by Labrador CMS