Unngå knas

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

 

Driver man uteservering, blir ett spørsmål man unektelig vil stille seg, plast eller ikke i serveringen.

 

På et hardt underlag er sjansen stor for at glass eller tallerkener knuser hvis uhellet er ute. Av den grunn er det mange som driver uteservering som satser på plastglass, i alle fall til drikke. Tynne plastglass med ølprodusentens logo er selvsagt praktisk, men direkte stilig er det ikke. Og vil kundene drikke vin eller en drink, finnes det knapt noe alternativ i pen plast.

Dette har det svenske firmaet Bergqvist tatt konsekvensen av, og kan melde om stor interesse for uknuselig dekketøy og glass hos søta bror.

 

Erik Magnusson og Caroline Fransson selger uknuselig glass.

 

 

Ikke mulig å knuse

– Trenden er tydelig, sier Caroline Fransson, stadig flere velger glass som er uknuselig. Glassene er laget av polykarbonat som er et materiale som i andre sammenhenger brukes i vinduer på fly, i visirer på motorsykkelhjelmer eller i sikkerhetsdører. I tillegg til å se ut som ekte glass, gir det også ekstra sikkerhet for gjester og personale som ikke lenger trenger å frykte kuttskader hvis et glass skulle knuses.

– Vi importerer glassene blant annet fra en produsent i fra New Zealand hvor produksjonen har et visst miljøtilsnitt ved at den drives av vindkraft, forklarer sjefen sjøl, Erland Fransson.

– Dette produktet har også blitt populært på svenske nattklubber, sier han, og håper at den norske utelivsbransjen skal vise samme interesse.

 

Nesten umulig å knuse

Fransson selger også tallerkener, asjetter, fat og lignende.

– Men de er ikke garantert uknuselige, forter han seg å legge til. For rett skal være rett; dekketøyet er produsert i melamin som for de fleste er best kjent for å være et utmerket materiale i bakeboller på hjemmekjøkkenet og som er mulig å knuse - hvis man virkelig går inn for oppgaven.

Om man skulle være uheldig å miste en slik tallerken i utegulvet, vil den ikke knuse, til det er fallet for lite.

 

 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Med glass i uknuselig materiale, behøver du ikke bekymre deg for glasskår hvis uhellet skulle være ute.
Powered by Labrador CMS