- Norges beste spa
![]() |
Bassengområdet der bjerkestammer skiller bassenget fra avslappingsavdelingen. |
Det er den norske spa-kjeden Olavesen som skal drive herlighetene vegg i vegg med berømte Etolie Bar. I anledning nye nabo har også denne berømte baren fått en ansiktsløftning. Fra før driver de Olavesen et suksessfullt spa i Gabels Hus i Oslo. Også det i samarbeide med Christian Ringnes og hans Eiendomsspar.
Det er det norske arkitektkontoret Mellbye Arkitekter i Oslo, i samarbeide med Marianne Olavesen, som står bak renovasjonen og ombyggingen av Grands noe utgått på dato fitnes og velvære avdeling. Siden bassenget ble åpnet i 1974 har det skjedd fint lite i den delen av bygget.
- Det er ikke så mange år siden vi tok ned ribbeveggen, smilte Ringnes. Han la også til at han regnet med at det nye Farris Bad hotellet som bygges i Larvik vil overgå Grands spa-fasiliteter etter hvert.
NORGE
I dag finnes det ikke spor av den gamle ribbeveggen – ergometersykkelen har også sagt takk for seg. I stedet er det kreert et førsteklasses spa-senter med åtte behandlingsrom, stort motstrømsbasseng, badsstuer og eksklusivt interiør med skifer på veggene og bjerke-stammer langs basseng-kanten. Jada, det er brukt ekte bjerkestammer.
- Det er kanskje den rimeligste investeringen her oppe, smilte sivilarkitekt Ajas Mellbye i Mellbye arkitekter.
Garderobe og behandlingsavdelingen er holdt i mørke farger. Lys og flammer spiller en viktig rolle i det mørke interiøret der man får en avslappende effekt ved bare å gå inn i rommet.
Dusjene er et kapitel for seg. Med lys både under, inne i selve avlukket og i dusjstrålen. Lyset skal virke avslappende allerede på et tidlig stadium i behandlingen. Behandlingsrommene er like – bortsett fra det ene der et par kan behandles sammen. Den delen av spaet kan også skilles fra resten med en frostet glassvegg for de som ønsker mer privatliv – og har råd til det.
Bassengdelen har to badstuer – en tradisjonell og en steambadstue. Dusjer og det gamle bassenget på Grand er omgjort til et motstrømsbasseng. Da vi var innom manglet det fortsatt vann i bassenget – på grunn av herding av flisleggingen – men i midten av desember var også den saken i orden. Det noe uvanlige med denne delen er at også den er holdt i svart – med hvite stoler og bjerkestammene som kontraster.
Som Christian Ringnes sa det under åpningen – det er noe sakralt – eller kanskje nattclubaktig over det hele.
Spa-avdelingen på Grand skal ikke bare være tilgjengelig for hotellets gjester.
- Her er det også mulighet for byens borgere å slappe av når det er ledig kapasitet, opplyste administrerende direktør Svein-Petter Haslerud. Han var strålende fornøyd med at spa-avdelingen nå var på plass, etter et halvt år med intensiv oppussing.
- 50 prosent av våre kunder er forretningsreisende. Mens de tidligere spurte om vegen til nærmeste bar og diskotek, spør de nå etter et sted for aktivitet og avslapping, gjerne med massasje. Det kan vi nå tilby, sa en fornøyd direktør. Han sendte også verbale roser til hotelleier Christian Ringnes.
- Uten hans sans for endringer og entusiasme ville ikke dette vært mulig.
- Må henge med i tiden
- Vi har alltid hatt velvære avdeling her på Grand. Den måtte vi gjøre noe med. Da falt valget på et spa. For gjestene etterspør det og da må vi følge med i tiden, sa salgssjef på Grand Hotell, Kari Hasselknippe til Hotellmagasinet (HM) ved åpningen.
Hun gledet seg stort til å kunne ønske gjestene hjertelig velkomne til den nye avdelingen på hotellet.
- Nå har vi brukt seks måneder på spa-avdelingen og nesten fem døgn på å pusse opp baren, så nå ser vi fram til å kunne tilby våre gjester noe nytt.
REKRUTTERING
Den nye avdelingen vil om lag 20 ansatte.
- Det er det vi har i dag, men vi ser ikke bort i fra at vi må ha rundt fem stillinger til, sa Marianne Olavesen til HM.
Hotelldirektør Haslerud fortalte om en rekrutteringsproblematikk i litt videre forstand.
- Det å skaffe dyktige folk blir vår største utfordring i tiden som kommer. Ukedagene er i dag fullt belagte fra tirsdag til fredag. Man kan ikke lengre ringe fra Flytoget fra Gardermoen for å booke rom. Planlegging må til. Ofte fem til seks uker i forvegen, opplyser Haslerud. Det er denne økte tilstrømningen han trenger godt mannskap til å betjene.
- I dag har vi mange servitører fra Sverige. Vi har begynt å se i retning Baltikum og andre land i Mellom-Europa for å rekruttere til kjøkkenet blant annet. Vi ser at byggebransjen har begynt å ta inn portugisere. Det gjorde vi allerede i 1974. De første portugiserne på Grand er allerede pensjonister, opplyser en fornøyd hotelldirektør til HM.