Med furu og sand på rommet

Scandic lanserer i samarbeid med WWF Norges kanskje mest spesielle hotellrom.

Publisert Sist oppdatert

Sand på gulvet, en enorm furu som en del av interiøret, og levende biler fra Afrikas savanne på veggen. Scandic og WWF går utradisjonelt til verks når de i dag lanserer det de kaller Norges mest spesielle hotellrom.

 

Målet er å øke kunnskapen om verdens miljøutfordringer.

Bytter ut Diesel

Scandic Vulkans brandrom ble lansert for et halvt år siden. Den gangen var det klesmerket Diesel som fikk boltre seg, og leve ut sin merkevare i det spesielle hotellrommet. Tilbakemeldingen fra gjestene har vært god, og nå vil hotellet løfte konseptet ytterligere i samarbeid med WWF.

- Scandic har i en årrekke hatt miljø og bærekraft som et sentralt fokusområde, og derfor ønsket vi denne gangen å fokusere på dette viktige temaet. Resultatet er blitt spektakulært og annerledes, og vi gleder oss til å få gjestenes reaksjoner på denne høyst uvanlige hotellopplevelsen, sier hotelldirektør Monica Egeberg.

Gjestene som tar inn på det spesielle brandrommet det neste halve året, vil trolig både få seg en overraskelse og en tankevekker. Det er langt fra den vanlige stramme hotellinnredningen og rene gulv som møter dem innenfor døren. Det meste av gulvet på rommet er dekket med sand, kanskje kommer det lyder fra ville dyr fra veggen, og en storskjerm viser direkteoverføring fra et vannhull i Tembe nasjonalpark i Sør-Afrika, hvor både antiloper, elefanter og andre dyr kommer for å drikke.

- Rommet er et ekte pusterom. Et rom der folk praktisk talt er i direkte berøring med naturen. I tillegg håper vi rommet vil fremme miljøbudskapet og få folk til å tenke igjennom viktigheten av en bærekraftig og ekte natur, og at vi tar vare på denne, sier WWFs generalsekretær Nina Jensen.

Hotell med miljøfokus

Med jordvarme, solceller og andre smarte løsninger med miljø i fokus, er Scandic Vulkan det første energiklasse A hotellet i Norge. Det nyinnredete hotellrommet er også gjennomført med fokus på bærekraftige løsninger. Hotelldirektør Monica Egeberg er slett ikke bekymret for klager fra hotellgjester som får sand mellom tærne.

- Jeg kan love at dette er første gang vi har dekket et hotellgulv med sand, men jeg tror det vil bli tatt godt imot! Vi skal sette inn en bøtte og noen spader også, slik at folk kan leke, sier Egeberg.

Scandic var initiativtaker til prosjektet, hvor målet var å bruke hotellopplevelsen til å gi hotellgjestene en opplevelse de aldri før har opplevd, og samtidig bidra til det viktige arbeidet WWF gjør for natur og miljø.

Enorm norsk furu får nytt liv

Et enormt furutre fra norsk skog er lagt fra den ene endeveggen til den andre, med tilpassede møbler direkte i den tykke stammen. Furutreet som i drøyt 100 år har stått ved Bogstad gård, måtte vike for nye og strenge regler om avstand mellom trær og høyspentledninger. Nå får det nytt liv og mening i det unike brandrommet på Scandic Vulkan. Interiørarkitektene Jeremy Williams, Jan-Erik Weiseth og prosjektleder Janne Nymann ved Hødnebø Prosjekt står bak innredningen av rommet.

- Dette er noe helt annet enn vi noen gang har gjort før. Med dette prosjektet har vi vært opptatt av bærekraft i alle ledd. Dette er på mange måter bærekraft tatt ut i det ekstreme, sier Nymann.

Den kjente norske fotografen Knut Bry har foreviget prosjektet.

Powered by Labrador CMS