Kragerøs nye spa-hotell tar form

Publisert Sist oppdatert
Mot nord ligger Kragerø og mye av byens indre skjærgård, og mot øst og vest enda mer skjærgård. Og store glassflater skal sørge for maksimal ”utnyttelse” av denne praktfulle utsikten, med sol fra morgen til kveld.

Unikt spa-anlegg
Eier og driver av hotellselskapet er Estatia Resort Hotel, og adm. direktør Teo K. Luisa har store forventninger til hotellet som nå tar form. - Med et variert og spennende konsept gjennom hele året, satser vi både på vanlige ferierende og bedriftsmarkedet. Spa-anlegger vårt blir helt unikt, sier han. Totalentreprenør er Kruse Smith Entreprenør AS, og prosjektleder David Kristiansen synes oppdraget er svært interessant. - Et meget bevisst gjennomført prosjekt, som vi synes utnytter den flotte utsikten og områdene her oppe ”på toppen” maksimalt. Fra bassengets overbygde del i glass kan man svømme ut ”i det fri”. Eller gå rett opp i en av de store badstuene. Kaldkulper, boblebad og ulike treningsfasiliteter er også i umiddelbar nærhet.


Mye glass
Den 400 kvm store konferansesalen, med plass til 250 personer, kan deles på midten med lydskillevegg. Mot syd vil det bli fylt ut masse og anlagt plen, slik at man kan gå opp på en del av taket over bassengdelen. Det vil bli skjult parkering i to underetasjer til noe over 100 biler. Ikke uventet innbyr den flotte beliggenheten til utstrakt bruk av glass i fasadene, noe som også gir både restauranten og baren – med sin fire meter høye glassfasade - drømmeutsikt. Det samme gjelder de ialt 170 leilighetene som skal bygges, de får glass fra gulv til tak. Innebygget i glass, vil også badstua få upåklagelig utsikt!

- Resortområde
Luisa peker på at Quality Spa & Resort Kragerø vil bli et opplevelsesprodukt, med aktiviteter året rundt. - I tillegg til spa-fasilitetene og treningssenteret som vil bli åpent for både hotellets gjester, fastboende og tilfeldig besøkende, planlegges det blant annet temapakker for gjestene våre i samarbeid med Kragerø Fjordbåtselskap. Naturen og livet i skjærgården, samt kunst- og kulturhistorien i området, vil være aktuelle temaer. Ulike sommershows innen- og utendøs vil også stå på programmet, likeledes fotballskole for de yngste med tilhørende fotballkamper på Kragerø Stadion. - Og så tilrettelegger dere også et strandområde ved sjøen nedenfor hotellet? - Ja, Store Skagen strand blir et ti mål fint strand- og badeområde med sanddyner, kiosk, restauranter og brygge, åpent for alle. Nærheten til Kragerø Golfpark er også et stort pluss, forteller Luisa. - Golfparken, som bare ligger et steinkast unna, trekker jo mange mennesker hit. Med hver leilighet følger det egen golfbil og adgang til golfbanen. Mange av kjøperne av leilighetene er nettopp ivrige golfspillere. Så dette er en berikelse begge veier. Selve hotellet med 115 leiligheter – i størrelse fra 75 til 95 kvm, med noen få på 120 kvm – vil stå ferdig mars 2007. 2. byggetrinn, med ferdigstillelse av ytterligere 63 leiligheter, er planlagt fullført i løpet av sommeren samme år. Prisene vil ligge på mellom ca. 2,5 og 3 mill. kroner avhengig av leilighetens størrelse, og kjøper vil kunne disponere sin leilighet i påsken og perioden 10.6. til 20.8. En del av leien for andre deler av året, tilfaller eieren. Flertallet av leilighetene er solgt.

- Integrasjon landskap og bygg
Quality Spa & Resort Kragerø er tegnet av Lund Hagem Arkitekter AS, som er vinnerutkastet i en konkurranse. Arkitekt Vegar Voraa forteller at utformingen av hotellet har tatt utgangspunkt i en integrasjon mellom landskap og bygg. - Golfbanen og solen mot syd, og sjøen og utsikten over skjærgården og Kragerø i nord er de landskapsmessige hovedelementene vi har forsøkt å gjøre til en integrert del av selve hotellkroppen og leilighetene. Hotellet er lagt rundt et gårdsrom som ”åpner” seg mot nord og utsikten, og på sydsiden mot plener og store uteområder. Ut i fra samme tenkning er leilighetene formet: ”åpne” i nord/syd retning, med store glassflater og balkong, og mer lukket mot øst og vest. Også spa-delen har vi tegnet slik at den flotte utsikten, med det bratte terrenget nedenfor, er utnyttet maksimalt, sier Voraa. Med nærmere 65 årsverk, fordelt på så mange som kanskje 150 mennesker, vil hotellet bety mye for næringsutviklingen i Kragerø generelt og Levangsheia-området spesielt. - Det blir en skikkelig pangåpning i mars, med mange spennende artister. Mer vil jeg ikke røpe, smiler adm. direktør Teo K. Luisa.

- Bare positivt
- Hjertelig velkommen! Det er responsen til de andre hotelldriverne i Kragerø om det nye hotellet som nå reiser seg. - Veldig positivt, sier Thor Olaf Hegna, som nylig er blitt medeier av og daglig leder i Victoria Hotell. Det gamle, ærverdige hotellet ved sjøkanten i sentrum vil nå bli ombygget for å møte dagens trend i markedet. 16 av de ialt 34 rommene blir utleieleiligheter med eget kjøkken, og Hegna er utelukkende optimistisk overfor det kommende spa-hotellet. - Ytterligere fokus på Kragerø som en spennende ferie- og opplevelsesdestinasjon, er bare av det gode. Hotellet vil øke det generelle aktivitetsnivået i Kragerø og komme både oss og hele byen til gode, sier han. Axel Carlsen i Portør Panorama mener nykommeren er ”kjempebra” både for byen og områdene omkring. Dagens åtte rom i Portør Panorama ved havgapet lengst sør i kommunen, skal nå utvides med 15 utleiehytter. - Et annet svært positivt trekk ved det nye hotellet er den økte fokusen det legger også på lavsesongene. Kragerø har mye å by på også til andre tider enn om sommeren, sier han. Også driverne av Villa Bergland Hotel og Kragerø Sportell, Torun Howatson og Andrew Howatson – som i tillegg til konferansefasiliteter – kan tilby ialt 40 rom og 38 ferieleiligheter – ønsker Quality Spa & Resort Kragerø velkommen. - Ja, så absolutt. Dette vil gi positive ringvirkninger for hele kommunen, og ikke minst bli en vitalisering av sentrum, som ganske sikkert vil oppleve økt besøk som en ”bieffekt” av hotellet, mener Torun Howatson.
Thumbnail Image: