Direktør for marked, merkevare og kommunikasjon i Scandic Norge, Tine Birkeland Westby håper lydboken slår an.
Direktør for marked, merkevare og kommunikasjon i Scandic Norge, Tine Birkeland Westby håper lydboken slår an.

Hotellkjede lanserer lydbok for bedre søvn

Scandic-kjeden har lansert lydboken «A Good Night’s Sleep» (en god natts søvn). Lydboken, som er tilgjengelig på Spotify, skal hjelpe folk med å sovne. Lydbokens varighet er en drøy time. Og tema? Bærekrafthistorie...

Ifølge en pressemelding fra Scandic-kjeden er søvnproblemer et stadig tilbakevendende tema i mediene. I en ny undersøkelse fra Respons Analyse kommer det frem at sju av ti nordmenn sliter med å sovne minst én gang i uken. Unge mennesker og kvinner er hardest rammet, og av de spurte er det én av fem som bruker lyd for å sovne.

Undersøkelsen viser også at mange bekymrer seg for klimaendringene.

For å fortelle denne historien har selskapet jobbet med å finne Norges mest beroligende stemme, og landet til slutt på skuespiller Oddgeir Thune ved Det Norske Teateret.

– Selv om vi setter det litt på spissen hvor beroligende en bærekrafthistorie kan være, er det en oppriktighet i bunn av denne kampanjen. Vi ønsker å inspirere både gjester og ansatte, og vise at vi har et helhetlig fokus på bærekraft i alle deler av virksomheten vår, sier direktør for marked, merkevare og kommunikasjon i Scandic Norge, Tine Birkeland Westby i pressemeldingen.

– Samtidig mener vi det store arbeidet vi gjør innen bærekraft er et viktig budskap å dele, og et godt utgangspunkt for å lage en lydbok med et oppriktig budskap, fremført med et aldri så lite glimt i øyet. Vi håper historien kan ha en beroligende effekt på gjestene våre, legger hun til.

Scandic jobber etter FNs klimamål, og har blant annet et mål om å redusere CO2-utslippet pr. kvadratmeter med 50 prosent fra 2019 til 2030. Flesteparten av Scandics hoteller har allerede innfridd kravene til verdens tøffeste miljøsertifisering for hoteller, Svanemerket, og etter en omfattende resertifisering er målet at samtlige skal gjennom nåløyet innen mai 2023.

Powered by Labrador CMS