Bygger nytt storhotell i Oslo

Et nytt storhotell for konferansemarkedet og nærmiljøet på Økern og Løren er planlagt ferdigstilt i 2021. Toppetasjen vil ha 360 graders utsikt til hele byen fra en frodig takterrasse og skybar.

Publisert

Det nye hotellet integreres med Økern Portal, som er betegnet som kanskje det mest spennende og innovative kontorbygget som etableres i Oslo.

– Kontor-, handels- hotellbygget Økern Portal skal bli en naturlig del av bylivet i nye Økern sentrum. Bygget skal flytte grenser for hvordan miljøet på og rundt jobben kan være, og disse visjonene forlenges nå til hotell- og konferansemarkedet, sier eiendomssjef Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

250 rom

Selskapet er byggherre og eier av Økern Portal. Hotellet skal bli et stort konferansehotell på 12 500 kvadratmeter og inneholde inntil 250 rom, restauranter og spennende møteromsfasiliteter. Siden hotellet integreres med markedshallen i Økern Portal  gir det muligheter for ytterligere flere tusen kvadratmeter kurs- og konferanselokaler. Kommunikasjonsmessig ligger hotellet sentralt med Økern som knutepunkt, offentlig kommunikasjon, flybuss og store innfartsårer.

Steen & Strøm sitt kjøpesenter på 60.000 kvadratmeter vis a vis Økern Portal ferdigstilles i 2022 og vil sette en ny standard for sentrumsutvikling og nye handelskonsepter og spisesteder i Norge.

Badepark og kjøpesenter

Partner i DARK Arkitekter, Marianne Straume, jobber med utformingen av hotellet og har spennende planer fra bakke til topp:

– Bygget tilfører nye kvaliteter til nærmiljøet. Vi skaper en samvirkeeffekt og et viktig bidrag til et område som vil by på mange muligheter. Vi håper hotellet blir et naturlig valg både for forretningspublikummet, og de som skal besøke den nye badeparken, shoppingsentret eller beboere i nærområdet, sier Straume.

Hotellet får et internasjonalt utrykk med god høyde på etasjene som skaper et luftig og romslig preg. Antall hotellrom og de store konferansefasilitetene gjør at hotellet får spennende løsninger med særpreg, og hotelldriver får være med på å utvikle et unikt hotellprodukt tilpasset sin profil.

Frodig takterrasse

– Områdets ute- og friområder kan brukes til arrangementer, konserter og opplevelser for større grupper og bedrifter, sier Groven.

Toppetasjen på hotellet inneholder konferanserom, skybar og en frodig takterrasse.

– Taket byr på kanskje den fineste utsikten på Oslo øst. Man kan se hele byen fra baren og terrassen, og vi skal lage en frodig hage og en atmosfære som man ellers kun ser på de mest kjente hotellbyggene i europeiske storbyer. Vi håper å skape en attraksjon, sier Straume.

I dialog med hotellkjeder

OPF er i dialog med flere av landets fremste hotellkjeder, og utsiktene er positive. Av flere mulige hotellprosjekter i området, er sannsynligheten størst for at Økern Portal ferdigstilles først. 

– Vi ser for oss en kort byggeperiode og flere av de ledende kjedene er svært interessert i å være del av et større konferansehotell rett på Økern sentrum. En nytt moderne bydelssentrum og en allerede god kollektivdekning via T-bane og buss vil i løpet av få år gjøre Økern til en pulserende bydel for beboere, næringsdrivende og tilreisende. Hotellaktørene ser at Økern blir en av Oslos viktigste områder, særlig fordi der flere av landets aller fremste virksomheter allerede er etablert i nærområdet eller planlegger å flytte hit de neste årene, sier Groven.

Er behov for mer kapasitet

Byggeprosjektet gir stor fleksibilitet for leietager med tanke på hvordan bygget kan utvikles og innredes.

– Vi ønsker tett dialog for å etterkomme de krav og ønsker som leietager har. Vi legger opp til et bygg som er fleksibelt, med mange smarte løsninger som gir store fordeler på alt fra estetikk og komfort, til teknologisk smarthet ovenfor medarbeidere og gjester, arealeffektivitet og ikke minst et bærekraftig miljøvennlig bygg, sier Groven.

I dag er det kun Nordic Choice Hotels sitt Hotel 33 og Thon Hotel Linne i umiddelbar nærhet, og Groven mener det vil være behov for mer kapasitet i området enn dette.

– Mange store firmaer er allerede etablert i området, og det nye kontorbygget og senteret vil tilføre betydelig mer aktivitet. I tillegg ligger dette prosjektet en kort gangavstand fra Lørenbyen, hvor det allerede bor titusenvis av mennesker. Derfor tror vi at et slikt hotell vil utfylle våre intensjoner for Økern Portal, forteller Groven.

Powered by Labrador CMS