Foto: visitnorway.no

Dette er de mest eventyrlystne turistene

Lurer du på hvor du finner reisende med interesse for klatring, fjellturer eller skikjøring? En rykende fersk undersøkelse gir deg svaret.

Publisert

Undersøkelsen avslører nemlig hvilke turister som er de mest eventyrlystne og hvilke eventyr de er på jakt etter. Tallene kan være gode nyheter for både hoteller og reiselivsoperatører i Norge med fokus på friluftsliv og eventyr.

Den er den australske bobilutleie-nettiden(!) SHAREaCAMPER (kall det gjerne bobilutgaven av airbnb) som har fått utført undersøkelsen, for å kartlegge hva reisende fra ulike nasjonaliteter ønsker å bruke ferien sin på og hva de søker etter.

Metoden de har brukt er å gjennomgå hundretudenvis av googlesøk i et bredt utvalg av land, for å finne ut hvor populære søkeord som fallskjermhopping, surfing, strikkhopping, klatring og skikjøring. Ja, og selvsagt bobilkjøring.

Tallene, i utgangspunktet tenkt for å møte de utenlandske reisendes behov i Australia, kan enkelt omsettes til norske reiseoperatører som jakter eventyrlystne reisende.

Nederland på topp

Hovedfunnene er at nederlandske turister er de mest eventyrlystne per innbygger, fulgt av australske turister. Den sistnevnte grupper er imidlertid på topp inne aktiviteter som klatring, fallskjermhopping og surfing.

- BMX-kjøring er mest populært (per innbygger) i Frankrike, mens USA har det høyeste antallet søk per måned etter aktiviteten.

- Strikkhopping er mest populært (per innbygger) i Sveits, mens USA har det høyeste antallet søk per måned etter aktiviteten.

- Turgåing/fjellturer er mest populært (per innbygger) i India, og de har også det høyeste antallet søk etter denne aktiviteten.

- Klatring er mest populært (per innbygger) i Australia, mens USA har det høyeste antallet søk her.

- Skikjøring/Skigåing er ikke veldig overraskende mest populært (per innbygger) i Norge. USA søker mest etter aktiviteten.

- Fallskjermhopping er mest populært (per innbygger) i Australia, og som vanlig søker amerikanerne mest her.

- Surfing er ikke overraskende mest populært (per innbygger) i Australia. Det hindrer imidlertid ikke amerikanere å ligge på toppen av søkestatistikken her også.

Hele oversikten

Full statistikk-bonanza finner du her:

FULL LISTE: Her ser du listen over de mest eventyrlystne turistene, fordelt etter land.

https://www.shareacamper.com.au/global-adventure-ranking/

Powered by Labrador CMS