Blir Nord-Europas største

I går åpnet Oslofjord Convention Center de to første av i alt 15 hoteller. Når alt er ferdig blir de Nord-Europas største konferansesenter.

Publisert

 

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch åpnet idag de to første hotellene på det som blir Nord-Europas største conventionsenter i Stokke i Sandefjord kommune. Ytterligere 13 hoteller, konferansesal, badeland og idrettshaller blir fremover ferdigstilt på løpende bånd.

(Saken fortsetter under bildet)

 

STORT: Stedet blir Nord-Europas største konferansesenter.

Torsdag ble også nyheten om at verdensmester Cecilia Brækhus skal bokse sin neste tittelkamp på Oslofjord 21. oktober kjent.

Politikere, næringslivstopper, kulturpersonligheter, Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard, Cecilia Brækhus samt kunder og leverandører var blant de som markerte den høytidelige åpningen av Oslofjord Convention Center torsdag. Det 270.000 kvadratmeter store anlegget er i sin helhet tegnet av arkitektnestor Niels Torp.

Prislapp: 3 milliarder

Oslofjord er allerede en anerkjent leverandør av store og komplekse arrangementer. Om ikke lenge er stedet også en enestående destinasjon med fantastiske resortfasiliteter. I 2021 ferdigstilles investeringer for 3 milliarder kroner. Da står enda større konferansefasiliteter med flerbruks-muligheter i tillegg til alle 15 hotellbygg, samt badeanlegg, ferdig. Samlet vil anlegget disponere 2400 rom inklusive 1600 hotell-leiligheter, og ha en konferansekapasitet på 6800 sitteplasser. Alt dette bare 18 minutter fra Torp Sandefjord lufthavn og en drøy time fra Oslo.

Stor internasjonal satsning

– Oslofjord Convention Center har som målsetting å være en av de ledende leverandørene innen kongress-, konferanse-, og eventarrangementer både i det norske og det internasjonale markedet. I perioden 2016 til 2019 skal vi doble antallet arrangementer, og responsen vi har fått før vi har hatt et eneste hotell ferdig har vært veldig positiv, sier styreleder Roar Ingdal (t.v.).

Brækhus-show i oktober

Samme dag som de to første hotellene åpnet, annonserte verdens fremste kvinnelige bokser Cecilia Brækhus at hun bokse sin neste tittelkamp nettopp på Oslofjord.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi markerer i dag starten på en betydelig kommersiell satsning og en offensiv som reiselivet i Vestfold nok ikke har sett maken til. Ingenting gleder meg mer enn å samtidig annonsere at Oslofjord Convention Center i oktober arrangerer Brækhus’ fjerde boksekamp på norsk jord. Ambisjonen er at 6000 elleville publikummere skal støtte henne ringside den kvelden og hjelpe Cecilia til nok en seier. Denne begivenheten tror vi definitivt bidra til å sette Oslofjord enda tydeligere på kartet som arrangør også av store sportsbegivenheter, sier adm. direktør Tore Jørgensen ved Oslofjord.

Ønsker å overgå markedets forventninger

Jørgensen er imidlertid tydelig på at det er kundens opplevelse som blir det aller viktigste.

– Det holder ikke å tilby fasiliteter tegnet av en av verdens mest anerkjente arkitekter dersom vi ikke innfrir på logistikk, mat og teknologi. I tillegg skal vi score høyt på effektivitet og service til riktig pris. Våre kunder og gjester skal reise hjem med et ønske om å komme tilbake, sier Jørgensen som ønsker å tilby løsninger som overgår markedets stadig mer utfordrende krav og forventninger.

Powered by Labrador CMS