Slik blir det nye komplekset i Hemsedal seende ut når det åpner.

Alpinlegende blir hotelleier

AB Invest har fått en av Skandinavias mest spennende reiselivsaktør på laget når ESS Group nå er valgt som hotelldriver for VY Hemsedal. I den forbindelse skifter også hotellet navn til Fýri Hemsedal. Aksel Lund Svindal har kommet inn på eiersiden.

Publisert

I Sverige består porteføljen til ESS Group av noen av landets sterkeste merkevarer innen hotell og restaurantbransjen. Steam Hotel, Hotel Pigalle, Ystad Saltsjöbad, Villa Strandvägen og Falkenberg Strandbad er noen av de unike hotellene som ESS har etablert og vunnet priser for. I tillegg til hotelldestinasjoner er ESS også partner i restauranter og serveringssteder som Zamenhof, Barabicu, Brasserie LIPP, Port du Soleil og 8ight.

Første hotell i Norge

Totalt driver ESS-konsernet 8 hoteller og 15 restauranter, og nærmer seg en omsetning på en milliard kroner. Fýri Hemsedal blir deres første satsing utenfor Sverige. Med etableringen i Hemsedal kommer også en ny spennende utenlandsk operatør inn i det norske markedet.

– Vi er særdeles stolte over at vi har fått en så nyskapende og suksessrik hotellkjede med på laget. Dette er også bevis på den posisjonen Hemsedal har klart å oppnå som skidestinasjon. Nå har vi store ambisjoner om å være med og løfte Hemsedal til en helårsdestinasjon, sier Anders Buchardt i AB Invest.

Når hotellet nå endrer navnet til Fýri Hemsedal, er det nettopp for å gi hotellet en lokal forankring. Fýri betyr først på den lokale dialekten. Det nye navnet reflekterer også ESS Group sin visjon med å ligge i front.

NB: Saken fortsetter under bildet.

 

Åpner ved juletider

Byggingen av Fýri Hemsedal er i full gang og vil ta imot de første gjestene allerede julen i år. Alle fritidsleilighetene tilknyttet hotellet er utsolgt, og de første beboerne vil ta over sine leiligheter i februar 2020. Med den høye interessen for Fýri Hemsedal slippes derfor nå Fýri Tunet, 24 nye fritidsleiligheter med salgsstart 28. januar.

Aksel Lund Svindal har gått inn med en eierandel på 13,5% i Fýri Hemsedal og har bidratt til å få ESS Group inn i prosjektet.

– Hemsedal har helt spesielle kvaliteter som helårsdestinasjon her det ligger i skjæringspunktet mellom alpine fjell i vest og det lunere landskapet i øst. Det er absolutt et område jeg selv kunne tenke meg å tilbringe mer fritid. Med Fýri Hemsedal får jeg sjansen til å være med på å utvikle et prosjekt fra bunnen av. Og med kompetansen og erfaringen til teamet i AB Invest og nå ESS Group er jeg ikke i tvil om at vi skal lykkes.

Powered by Labrador CMS