STORT: Scandic-hotellet i Frankfurt kan blant annet skimte med en 600 m2 stor ballsall med Tysklands største takmonterte foldevegger.
STORT: Scandic-hotellet i Frankfurt kan blant annet skimte med en 600 m2 stor ballsall med Tysklands største takmonterte foldevegger.

Scandic åpnet giganthotell i Frankfurt

505 rom og kan huse opptil 570 personer.

Publisert Sist oppdatert

Hotellet ligger i det nye Hafenpark-kvartalet i byen, som er utviklet og designet av den Hamburg-baserte arkitekten Hadi Teherani.

Scandic Frankfurt Hafenpark kjennetegnes av den nordiske stilen, og har grøntområder som gjør hotellet til en forlengelse av den nærliggende parken.

600 m2 ballsal

Her er det også treningsfasiliteter, velværeavdeling og en restaurant med 320 plasser og åpent kjøkken, heter det i en pressemelding fra Scandic-kjeden.

Fakta om Scandic Frankfurt Hafenpark

Rom: 505

Tilgjengelighetsrom: 53

Sitteplasser i restaurant/bar: 320

Ballsal: 600 kvadratmeter

Gym, bastu og velværeavdeling

Arkitekt, interiør: Koncept

Arkitekt, eksteriør: Hadi Teherani

Gårdeier: B&L Gruppe

Entreprenør: Bauwens, Bachhuber

Byggeår: 2019-2023

Miljøsertifisering: DGNB Gull (pågående) og Svanemerket (forbereder sertifisering)

Foto: Scandic

– Byutviklingsprosjektet Hafenpark Quartier har gitt Frankfurt et pulserende og energisk område. Utover å styrke tilbudet vårt i byen, skaper det nye hotellet en stor mulighet for Scandic til å fortsette å ekspandere i store tyske byer. Vi tror ikke det finnes et bedre sted for å realisere vår visjon om neste generasjons kurs- og konferansehotell, sier Michel Schutzbach, Europasjef i Scandic Hotels.

LES OGSÅ: Dette paret har fått fart på Nermo Hotell

Scandic Frankfurt Hafenpark skiller seg ut med sine unike eventkonsepter, og kan blant annet skilte med en 600 kvadratmeter stor ballsal, med Tysklands største takmonterte foldevegger. Lokalet kan deles opp i tre rom, og inngår i den romslige kurs- og konferanseavdelingen som teller totalt 14 rom.

Den 600 kvadratmeter store ballsalen kan deles opp i tre rom, og inngår i hotellets store kurs- og konferanseavdeling.

– Scandic Frankfurt Hafenpark er først og fremst en møteplass med hotellrom. Målet er å gi gjestene våre så stor frihet som mulig til å planlegge sine eventer, og sørge for at de får realisert både vanlige og uvanlige ønsker. Sammen med mine fantastiske medarbeidere, er jeg stolt over at vi i dag åpner dørene for å skape hotellopplevelser i verdensklasse, sier hotelldirektør Heiko Kain.

Levetid på 15 år

De 505 rommene på hotellet er utformet etter Scandics egendesignede konsept, Room Collection. Rommene er inspirert av en sirkulær tankegang, der deler av innredningen er miljøsertifisert eller produsert av gjenvunnet materiale.

LES OGSÅ: Hun er en ny sjef for Festningshotellene

SENTRALT: Scandic-hotellet ligger i Hafenpark-kvartalet, svært sentralt i den tyske business-byen.
SENTRALT: Scandic-hotellet ligger i Hafenpark-kvartalet, svært sentralt i den tyske business-byen.

Innredningen har en levetid på opptil 15 år, og mesteparten kan gjenbrukes eller gjenvinnes ved renovering. Det er i tråd med Scandics visjon om et sirkulært hotellrom. Hotellet har 53 tilgjengelighetsrom.

I likhet med alle Scandics hoteller, er bærekraft en viktig del av Scandic Frankfurt Hafenpark. Hotellet har som ambisjon å innfri de nye, tøffe kravene til Svanemerket når sertifiseringen introduseres i Tyskland i 2023.

LES OGSÅ: Gabelshus renovert for titalls millioner

Svanemerket stiller blant annet krav til miljømerkede produktet og kjemikalier, fravær av éngangsemballasje, redusert vannforbruk, miljøvennlig mattilbud og arbeid med matsvinn. Eiendommen kommer dessuten til å oppnå miljøsertifiseringen DGNB Gull.

Seks hotellet i Tyskland

I hotellets bar- og restaurantområde er det plass til 320 gjester.

Fra hotellet er det kort vei til kollektivtilbudet, og det er også mulig å leie sykler. Et annet grønt innslag på Scandic Frankfurt Hafenpark, er bikubene som skal plasseres på taket. Jordnære toner og naturlige materialer preger designet, og mosekledde vegger og hengende planter skal bidra til den rolige, men samtidig energiske atmosfæren.

Scandic Frankfurt Hafenpark er Scandics sjette hotell i Tyskland. Det nye hotellet styrker hotellkjedens tilstedeværelse på det tyske hotellmarkedet, og etter åpningen driver Scandic 2150 rom i landet.

Powered by Labrador CMS