HOPP I DET: Hotellet som ligger i idylliske Skåne har mange fasiliteter, deriblant spaavdeling og store fellesarealer. .

Kjøper hotell med 196 rom i Lund

First Hotels morselskap Reato Group AB investerer i Sverige. 

Publisert Sist oppdatert

First Hotels:

First Hotels er et nordisk hotellselskap med hotell i Danmark, Norge og Sverige. Porteføljen består av unike og lokale hotell, som tilbyr personlige og minneverdige hotellopphold. Vår misjon er å tilby våre hoteller gode teknologiske løsninger, som gjør at hotelleieren kan fokusere på gjesteopplevelser, mens vi kostnadseffektivt håndterer markedsføring, distribusjon og salg. First Hotels er eid av det børsnoterte "hospitality" selskapet Reato Group AB (Publ), som er notert på NASDAQ First North i Stockholm.

Kilde: First Hotels.

Reato Group, morselskapet til First Hotels kjøper Hotel Planetstaden fra Planetstaden Holding AB, og tar også over driften av hotellet fra 1. august 2023, heter det i en pressemelding fra First Hotels. 

Hotel Planetstaden ligger sentralt i Lund, og er et nylig oppusset moderne hotell med 196 rom, flotte fasiliteter som spa, en stor mathall med ulike tilbud og sortiment, og ikke minst moderne konferansefasiliteter for både forretningsmøter og arrangementer.

Oppkjøpet av hotellet er konsernets første eiendomsinvestering innen hotellsektoren, og første steg inn i egen drift av hoteller. Kjøpet er derfor av stor strategisk betydning for selskapet, som nå går inn i hotellbransjen som både eier og operatør, i tillegg til å være franchisegiver.

– Gjennom oppkjøpet tar vi nå også steget inn i direkte drift av hoteller. Dette gir oss større kontroll over kvaliteten og gjesteopplevelsen og åpner for ytterligere vekstmuligheter i hotellsektoren, sier Thomas Gillespie, administrerende direktør i First Hotels International.

Hotel Planetstaden endrer navn til First Hotel Lund, og blir altså det første hotellet som i tillegg til å være en del av First Hotels-franchisen, også drives av First Hotels.

HYGGE OG KOS: Hotellet får nye eiere fra 1. august i år, og endrer navnet på hotellet til First Hotel Lund.

– Lund er et av de mer spennende vekstområdene i regionen, og med sitt pulserende forsknings- og næringsliv, utmerkede akademiske institusjoner og rike kulturliv tiltrekker byen besøkende fra hele verden. Vår satsing på Hotel Planetstaden er derfor strategisk viktig for oss, og vi ser frem til å skape minneverdige opplevelser for våre hotellgjester og til å bidra til byens utvikling som et attraktivt reisemål, avslutter Thomas Gillespie, administrerende direktør i First Hotels International.

Powered by Labrador CMS