Fra godteri til havre

I Norge er Fazer først og fremst kjent som godteriprodusent. Men i hjemlandet Finland har aktøren produsert sunne matvareprodukter i mange år, og nå blir disse også tilgjengelig for Horeca-markedet i Norge under navnet Fazer Yosa.

Publisert

Fazer Yosa er navnet på en serie sunne, havrebaserte matvareprodukter som nå blir tilgjengelig for det norske Horeca-markedet.

Produktene er basert på nordisk havre, som sies å være den beste i verden, takket være det unike klimaet og vekstforhold som ikke finnes noe annet sted. Det nordiske klimaet gir god grobunn for havre på grunn av den korte, men intense vekstsesongen, den rene jorden, og lange, lyse sommerdager.

Flere helsefordeler

 
 

Fazer Yosa var det første havreproduktet som ble lansert på det finske markedet, og har vært en pioner i produktkategorien i 20 år. Havre i seg selv er supermat med mange helsefordeler. Den er en god kilde til vitamin E og omega-6, og bidrar til å opprettholde et sunt hjerte og senke kolesterolet.

– At produktene smaker godt er det aller viktigste for oss, men vi er også svært opptatt av de helsemessige fordelene. Våre havrebaserte alternativer til yoghurt består blant annet av havregryn som er fermentert. Det betyr at de inneholder probiotika som er helsefremmende og differensierer Fazer Yosa-produktene fra andre havrebaserte produkter på markedet, forteller Anna Hagemann-Rise, kommunikasjonsdirektør i Fazer Lifestyle Foods.

Miljøvennlig kosthold

Det plantebaserte kostholdet har vokst i Norge de siste årene, mye på grunn av at flere og flere blir oppmerksomme på den positive effekten det har på planeten vår. Et plantebasert kosthold bidrar til å redusere blant annet klimagassutslipp og vannforbruk i produksjonen.

 
 

– Interessen for havrebaserte produkter vokser globalt, og nå vil vi bidra til å drive trenden videre med våre kvalitetsprodukter i Fazer Yosa-serien. Forbrukerne verdsetter smakfulle produkter som passer inn i et sunt og balansert kosthold, og krever bærekraftig produksjon fra selskaper, fortsetter Hagemann-Rise.

Rikt produktutvalg

Fazer Yosa-serien består av en mengde produkter, alt fra havrebaserte drikker og matlagingsprodukter til pålegg og alternativer til yoghurt.

Asko Netthandel har nå tatt inn følgende produkter i serien:

  • Havredrikk Naturell (1L)
  • Havredrikk Fyldig (1L)
  • Havredrikk Kakao (1L)
  • Havrepålegg Tomat Basilikum (150g)
  • Havresnack Vanilje Granola (170g)