Nytt slipp av eksklusiv årgangschampange

Det er igjen store forventninger til slippet av den ettertraktede Dom Pérignon Vintage 2008 i januar.

Publisert

Rett før jul ble 224 flasker av årgangschampagnen Dom Pérignon «Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition» utsolgt på ti minutter. Nå kan man skaffe seg en eller flere flasker av 2008 årgangschampagnen i januar på vinmonopolet. Dom Pérignon Vintage 2008 har akkurat samme innhold som den populære Legacy Edition, kun en annen innpakning.

Da 24 flasker Dom Pérignon Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition ble lagt ut på vinmonopolets nettbutikk, ble 155 ordre lagt inn, over 50 sto i telefonkø på kundesenteret, og 3887 personer sto i kø i nettbutikken. De 24 flaskene ble utsolgt på syv minutter. Nå kommer en ny sjanse for å få kjøpt Dom Pérignon Vintage 2008.

– Det er veldig gøy å se at så mange setter pris på god årgangschampagne. Det ekstremt raske salget av Legacy Edition gikk over all forventning. Nå håper jeg mange får anledning til å kjøpe seg en eller flere av denne spesielle 2008 årgangen fra Dom Pérignon. Jeg anbefaler vinentusiaster å kjøpe minimum to flasker slik at du kan smake på en, og spare en, da denne har et lagringspotensial på omtrent 30 år, sier Karen-Sofie Stenzel, Brand Manager i Moët Hennessy.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Spesiell årgang

 
 

Året 2008 ga mye solskinn men også perioder med overskyet vær. Våren og sommeren var kjølig, men heldigvis brakte september både sol og varme. Det reddet 2008 årgangen. Innhøstingen startet 15. september, og forholdene var perfekte. Med sol, blå himmel og nord-nordøstlige vinder som er ideelt. Druehøsten ble forlenget for å dra fordel av de positive klimatiske forholdene. Druene ble mer modne enn noen hadde turt å håpe på, og hadde en fin balanse. Vinrankene var i topp form og ga det beste naturen kan by på.

Duft

Det første aromabildet viser en kompleks, klar duft med preg av hvite blomster, sitrus og steinfrukt. Deretter følger noter av frisk mynte og anisfrø. Som avslutning åpenbares kryddertoner og lett fatpreg.

Smaken harmonerer duften med slank, ren og kompleks stil. Kall det gjerne en minimalistisk champagnesmak med tilstrekkelig fylde. Fruktigheten er klar og fremtredende. Årgangens typiske syrlige touch er velbalansert. Smaken er vedvarende, med delikat fatpreg. Champagnen er fortsatt under utvikling og kan lagres.

Matmatch

Dom Pérignon Vintage 2008 står utmerket til asiatisk mat som sushi og sashimi, samt fisk og skalldyr – helst uten tilbehør med sødme. Den gode syrligheten og mineraliteten gjør Vintage 2008 også til en eksklusiv aperitiff.  Hver gang du ønsker et ekstra godt glass champagne med gode venner og familie, kommer Dom Pérignon Vintage 2008 til sin rett.

Dom Pérignon Vintage 2008, 1399 kr pr flaske på vinmonopolet, slippes i januar.

Powered by Labrador CMS