Forventer rekordhøst

Fem år med dette har gitt eventyrlig vekst. Nå ruster Trysil seg for tidenes høstsesong.

Publisert

Trysil har til nå investert 22 millioner kroner i sykkelprosjektet, og er nå inne i sitt femte år med utvikling av tilrettelagte sykkelstier. Investeringen har medført en vekst i antall kommersielle gjestedøgn for sommeren på 43 prosent siden 2013.

– Et eventyr, sier turistsjefen i Trysil.

Det er nå fem år siden Trysil tråkket til og satset alt på en sommeropplevelse som ingen i Norge kunne skilte med. Et tilrettelagt og familievennlig stisykkelanlegg ble nøkkelen til sommersuksess.

– Vi er svært fornøyd med at vi fortsetter å vokse om sommeren. I juli hadde vi 28 prosent flere kommersielle gjester i Trysil sammenlignet med juli i fjor, forteller Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil. - Flere gjester til Trysil om sommeren er grunnlaget for reiselivets utvikling i kommunen. Det skaper inntekter og kommersiell virksomhet, og det er også grunnlag for vekst i tilknyttede bransjer.

Flere skandinaviske gjester

INVESTERING: Trysil har investert 22 millioner i stisykkel-prosjektet.

I Trysil er det ingen tvil om hva som trekker sommergjester til Trysil.

– I mai til juli hadde vi 177.700 syklede runder i sykkelanlegget vårt, og det er økning på 18 prosent mot i fjor, sier Sanaker Lohne. - Grunnen til at gjestene kommer til oss er fordi vi er blitt en av de mest komplette sykkeldestinasjonene i Europa. Vi har klart å skape en unik sommeropplevelse, med et helhetlig produkt for hele familien. Nå ser vi også at vi begynner å nå ut med markedsføringen vår i hele Skandinavia. I juli har vi hatt nesten 40 prosent flere svensker gjester og 60 prosent flere dansker gjester her.

Bærekraftig utvikling

Sykkelprosjektet har virkelig satt sommer-Trysil på kartet. Nå vil også de andre fjelldestinasjonene i Norge være med på suksessen.

MORO: Syklingen er ekstremt moro for både store og små.

– Vi har hatt over 30 destinasjoner både fra Norge, Sverige, Danmark og Finland på studietur i Trysil de siste årene. Vi har delt våre erfaringer bredt. Det tror vi er viktig for å sikre en god og bærekraftig utvikling av sykkel som reiselivsprodukt. Det er mange fallgruver, og det er viktig at alle har fokus på kvalitet og sikkerhet, sier Sanaker Lohne.

Forventer rekordhøst

NYE STIER: Stibyggerne har ikke ligget på latsiden i sommer.

Høsten er en populær tid for å ta turen på fjellet. Med en rekordsommer i ryggen forventer Trysil nå storinnrykk av syklister i høsthelgene fremover.

– Vi er foreløpig bare litt over halvveis i sykkelsesongen. Stibyggerne holder fortsatt på for fullt, så vi skal åpne noen fantastiske sykkelnyheter i løpet av høsten. På fredag åpnet vi en ny, rød heisbasert sykkelsti, vi holder på å utvide sykkelparken og skal blant annet åpne en unik parallellslalåmbane i løpet av høsten, forteller en ivrig Sanaker Lohne.

Powered by Labrador CMS