Ny pris til The Edge

Prisdrysset vil ingen enda ta. Nå har Clarion Hotel The Edge i Tromsø fått Cityprisen Nord.

Publisert

Under den årlige konferansen City-konferansen kåres et bygg i Norge til Cityprisen NORD, i regi av Norsk Eiendom. Tidligere vinnere er signalbygg som Operaen i Bjørvika og Aker Stadion i Molde.

Begrunnelsen for at The Edge stakk av med Cityprisen NORD 2017 var:

– The Edge i Tromsø hadde ambisjoner om å bli landsdelens beste hotell og byens største og viktigste kulturarena. Etter kort tid har de bevist at de har overtruffet sine egne ambisjoner og byens forventninger, sa juryleder Thor Olaf Askjer under prisutdelingen i går kveld.

Videre skriver de at den lokale eieren på forbilledlig vis har søkt parnerskap med nasjonale ressurser for både å høyne ambisjonsnivået og for å sikre resultatoppnåelse.

Avslutningsvis skriver juryen at The Edge må bli et eksempel til etterfølgelse når det gjelder å ha ambisjoner for steds- og byutvikling i landsdelen.

Juryen har lagt vekt på at hotellet etter kort tid har bevist at de har overtruffet sine egne ambisjoner og byens forventninger. Videre skriver de at den lokale eieren på forbilledlig vis har søkt parnerskap med nasjonale ressurser for både å høyne ambisjonsnivået og for å sikre resultatoppnåelse.

Choice-Hotellet The Edge i Tromsø har vært en stor suksess, både arkitektonisk og kommersielt. Hotellets form er tydelig inspirert av det arktiske, med krystallinske hvite volumer som fanger det fantastiske lyset i Tromsø på ulike måter, og gjør hotellet til et tydelig landemerke som forandrer seg gjennom hele døgnet. Foruten dette har hotellets lobby og restaurant en tydelig orientering mot gateplanet og et innbydende interiør- som sammen med dyktige hotelldrivere i Nordic Choice Hotels har sørget for at The Edge har blitt et møtested og kulturelt omdreiningspunkt for hele regionen.

NIELSTORP+Arkitekter er både glade og stolte over dette, og gratulerer eiere Pellerin/Aspelin Ramm og drivere Nordic Choice Hotels.

– Vi ser prisen som en anerkjennelse for at arkitektkontoret har utviklet en destinasjon og ikke bare et hotell, sier Niels A. Torp.

Arkitektkontoret ble forøvrig for det samme hotellet utnevnt som vinner av "Beste Hotellprosjekt" i Europa under IPAX konferansen i London, desember 2016.